5 dingen over zoenen die jongens moeten begrijpen

Lifestyle door Redactie

Zoenen is één van de fijnste dingen op de wereld. Soms verheug je je er enorm op om met iemand te zoenen. Als het moment eenmaal aanbreekt en jullie lippen elkaar raken gebeurt er iets wat het moment helemaal verpest... Sommige dingen zouden jongens beter wel of juist niet moeten doen tijdens het moment supreme. We zetten het in dit artikel onder elkaar!

Iemand vinden waarmee je goed klikt wat betreft zoenen is een geschenk uit de hemel. Of iemand nu veel ervaring heeft of niet, je weet van tevoren nooit of het heel lekker wordt. Iedereen heeft nu eenmaal een andere techniek en überhaupt andere voorkeuren als het om de zoen zelf gaat. Toch zouden jongens de volgende dingen in ieder geval moeten weten.

1. Pas op met bijten
Sommige mensen zijn into bijten. Prima, niets mis mee. Maar voordat een jongen ineens besluit om de onderlip van een meisje vast te pakken met zijn tanden is het verstandig om eerst even te vragen of ze dat wel fijn vindt. Alhoewel, bij meisjes kun je de reactie wel lezen als er zachtjes met haar onderlip gespeeld wordt. Hoe dan ook: het is nooit verstandig om zonder toestemming te gaan bijten. 

2. Rustig aan
Hoewel dit afhankelijk is van de stemming is het aan te raden om rustig aan te beginnen. Sommige jongens hebben de neiging om nogal ruig en hard van start te gaan, terwijl de kunst 'm vaak juist zit in de opbouw van de zoen. Het is dus helemaal niet nodig om als een malle wasmachine tekeer te gaan. Bovendien is er niets mis met een beetje feedback vragen. Het is juist fijn als je er met elkaar over kunt praten! 

3. Volg de ander
Om op bovenstaande door te gaan: volg elkaars leiding. Als de één langzamer gaat zoenen is het hoogstwaarschijnlijk een teken dat ander te hard van stapel loopt en vice versa. Het is helemaal oké om als jongen de leiding te nemen, zolang het meisje de leiding maar kan overnemen wanneer ze dat nodig vindt. Een ander puntje waar jongens rekening mee mogen houden is waar ze hun handen plaatsen. Het is helemaal oké om elkaar vast te houden - graag zelfs - maar niet ieder meisje vindt het fijn als er meteen in haar billen geknepen wordt. Wederom een kwestie van aftasten, dus!

4. Denk aan je adem
Met denk aan je adem bedoelen we niet je ademhaling, hoewel dat uiteraard ook belangrijk is. We doelen vooral op de geur van je adem. Als je weet dat er bijvoorbeeld een date op de planning staat en dat er gezoend gaat worden kun je dingen als knoflook, ui en tonijn beter laten liggen voor een volgende keer. Er is bijna niets wat een kauwgompje en tandpasta niet kunnen oplossen trouwens. Of een takje peterselie mocht iemand toch aan de knoflook gaan.

5. Let op met tanden
Tanden die tegen elkaar botsen in the heat of the moment is niet erg charmant. Sterker nog, het voelt best vervelend. Helemaal als het vaker gebeurt... Daarom is het verstandig om jezelf even te herpakken en vooral liefdevoller te gaan zoenen om te voorkomen dat de zoen uitdraait op een soort tandenoorlog. 

Lees ook:

Beeld: iStock