Dit Pokémon Go nieuws is de nachtmerrie van iedere speler

News door Renee

Vergeet candy crush en duffe Facebook spelletjes, als je er écht bij wil horen speel je tegenwoordig Pokémon Go. Tegenwoordig is heel Nederland - uh... de hele wereld - in de ban van dit spel en het vangen van zeldzame Pokémon als Mewto, Snorlax en Dragonite. Maar wat er nu is gebeurd is de nachtmerrie van iedere speler.

Kijk, dat Pokémon Go vaak vastloopt of niet werkt was al bekend. Maar wat blijkt? Met de nieuwe update is het allemaal nog dramatischer geworden. Sommige spelers kunnen opnieuw beginnen aan hun levensmotto gotta catch 'em all, aangezien de laatste update ervoor heeft gezorgd dat ze terug zijn op level 1 (!). Best lullig als je geld hebt uitgegeven aan het spel om Jigglypuff's te vangen en weken vrije tijd in het spel gestopt hebt. 

Sinds zaterdag staat op de Pokémon Go Facebookpagina dat de update is uitgerold en wat daarbij veranderd is. Zo wordt er onder andere benoemd dat je jouw avatar kunt customizen en dat er bugs in het spel zijn opgelost, maar niet dat er ook de kans bestaat dat je account gereset wordt. Dat was hoogstwaarschijnlijk ook niet de bedoeling en we kunnen maar al te goed begrijpen dat spelers not amused zijn als dit wél gebeurde.

De tweets liegen er in ieder geval niet om, maar gelukkig schijnt er nog wel een trucje te zijn om het probleem op te lossen. Door uit te loggen op Google in Safari (iOS) en weer opnieuw in te loggen moet alles terug naar normaal zijn. Hopelijk.

Lees ook:

Bron