Travel

13 Instagram accounts die de reislust in je naar boven halen

Volg je reisaccounts op Instagram, dan ben je waarschijnlijk wel bekend met de accounts van Lebackpacker, Theblondeabroad en ‘s werelds grootste reisblogger Brooke Saward met World of Wanderlust. Onderstaande top 13 zijn net wat minder mainstream profielen en laten je gegarandeerd urenlang wegdromen om vervolgens zelf een ticket te boeken en camera aan te schaffen.   

Dit lijstje is samengesteld door Iris van Meet You at the Bridge.

1. @Helloemilie

“Forever wandering with a camera in my hand”

Mijn favoriete Instagram account! Op een dag maak ik – Iris – ook zulke prachtige foto’s. Emilie is een fotocreator, storyteller en reiziger woonachtig aan de oostkust van Australië. Met haar foto’s wil ze bijzondere momenten vangen en een verhaal vertellen. Op haar dromerige pastelkleurige fotowall kan ik uren scrollen.  

2. @Gypsea_lust  

“Let’s get wander-fully lost”

Aan de quote van dit reizende stel is niets gelogen. Droom weg bij de mooiste gypsy bestemmingen en outfits.  

3. @chasingthesunseries   

“Chasing the sun and exploring the tropical fringes of the world’s most surf soaked destinations”

Blauw, wit, groen, blauw. Zee, strand, palmen en surfen, dé perfecte combinatie voor een prachtige wall.  

4. @Wildmyheart  

”My eyes are starving for beauty!” 

De Braziliaanse fotografe Júlia Martins Miranda is als ze niet reist woonachtig in haar appartement in Rio, NYC of Milaan. Een wereldvrouw met dito inspirerende fotografie.

5. @Kaatdm

Professionele fotografe van onze zuiderburen die vooral graag surft, snowboard en roadtript samen met haar getalenteerde vrienden. Kaat heeft een zwak voor vliegtickets in plaats van schoenen en make-up. Ze reist dan ook zo vaak mogelijk waarbij ze zowel in als naast het water onnoemelijk veel dromerige foto’s kan maken.  

6. @_carlybrownphotography_  

“It’s all about the stories”

Een Australische fotografe die de kleine en grote momenten van het leven probeert te vangen op (digitale) film. Prachtig in beeld gebrachte portretten, kunst, cultuur en kleur.  

7. @caitmiersphotography 

“An insight into the growing femininity and grace in women’s surf culture, captured around the world.”

Een meermalig bekroonde Australische fotografe van 23! Cait reist momenteel in Centraal Amerika naar onder andere Panama, Colombia en Cuba. Volg haar beach lifestyle voor de ultieme summer vibes.  

8. @lisadanielle__

“Those who don’t believe in magic, will never find it.”

Gypsy lifestyle account in en rond Byron Bay. Denk cotton candy sunsets, de mooiste Perzische tapijten, picknicken in de natuur, sterretjes, longboarden op eindeloos rollende golven en the ultimate freedom lifestyle.  

9. @travellushes 

Zeer kleurrijk account van de gelijknamige blog Travel Lushes. Renne vindt voor jou de meest unieke manieren om lokale culturen te ontdekken en de verborgen parels in de meest toeristische steden te vinden.  

10. @Bydavina 

“Forever exploring”

De Française Davina Alexandra is van Frankrijk naar Amsterdam verhuisd en zorgt met haar creatieve fotografie voor de broodnodige Amsterdam inspiratie.  

11. @Voyage_provocateur  

“I’m not lost, I’m exploring”

Volg de avonturen van de Poolse Marta via haar prachtige Instagram account. Ze is woonachtig in Londen maar is vaker op reis dan thuis.   

12. @Melissafindley 

“Melissa’s work has taken her across the globe from New York City to Nepal, Africa, Samoa and everywhere in between.”

Zo dromerig, zo mooi, zo ultiem wanderlust en yet again een Australische getalenteerde dame. Melissa heeft de afgelopen jaren haar dromen gevolgd naar elke uithoek van de wereld. Ze behoort tot de Canon Australia Inside Circle en steunt met haar bijzondere fotografie goede doelen in onder andere Nepal, Cambodja, Uganda, Borneo en Laos.

13. @Lisagalesloot

“Cultural explorer & spirit warrior”

Last but not least Lisa. Nederlandse fotografe, gepassioneerd wereldreizigster en dromen najaagster. Creatieve minimalistische fotografie die bestemmingen neerzet zoals je nog nooit hebt gezien.

Welke reisaccounts volg jij?