Op deze Nederlandse locaties vang je de meeste Pokémon

Lifestyle door Emma

Terwijl je er eerst niet aan moest dénken om van de bank af te komen, loop je nu met liefde tien kilometer op een avond. Alles om Pokémon te vangen! En wat geeft het een kick als je eindelijk een Pokémon hebt gevangen. Heb jij zin om een middag Pokémon Go te spelen en wil je er zeker van zijn dat je jouw verzameling flink kan uitbreiden? Op deze plekken in Nederland zitten enorm veel Pokémon... Gotta catch 'em all!

De hele wereld is verslaafd aan Pokémon Go. Als je eenmaal bent begonnen, kan je niet meer stoppen. Je wil steeds hoger komen en vooral de beste Pokémon vangen! Maar je hebt niet altijd zin om kilometers te lopen om vervolgens alleen een Pidgey te vangen... Als je écht goed wil slagen, ga dan naar één van de volgende locaties in Nederland. Daar bevinden zich de meeste Pokémon!

Rembrandtplein, Amsterdam
Tijdens een dagje Amsterdam kom je vast wel langs dit beroemde plein, dichtbij de Kalverstraat. Hier zijn enorm veel Pokéstops én enorm veel mensen. Twee belangrijke factoren voor vele Pokémon. De kans is ook groot dat iemand een lure heeft aangezet waardoor de Pokémon op jou afkomen. Het is dus een kwestie van zitten en vangen maar!

Dierenpark Amersfoort, Amersfoort
Dierenpark Amersfoort kwam onlangs in het nieuws doordat er zich duizenden Pokémonspelers verzamelden. In Dierenpark Amersfoort zijn zo'n 75 verschillende Pokémon gespot. Super veel dus! En deze dieren kun je in tegenstelling tot de leeuwen, zebra's en olifanten wél mee naar huis nemen ;-).

Burgers Zoo, Arnhem
Dankzij Pokémon Go is het enorm druk in Burgers Zoo. De dierentuin heeft zelf op Facebook aangekondigd dat er veel Pokémon zijn. “Het zijn drukke tijden in ons park. Naast dat de zomermaanden voor de deur staan, hebben we er ook een grote groep dieren bij sinds de lancering van ‪#‎PokémonGO. Help je ons met het vangen van de Pokémon? We hebben ruim 20 Pokéstops door het park, dus je hebt wat te doen.”

De Efteling, Kaatsheuvel
In de Efteling wordt een heuse Pokémon Go dag georganiseerd op 19 augustus. Niet op initiatief van de Efteling zelf, maar door fanatieke Pokémonspelers. En dat is niet voor niets! De locatie is zorgvuldig gekozen doordat er zoveel Pokémon rondlopen. 

Rotterdam Ahoy, Rotterdam
Ahoy speelde slim op op de rage. Zij kondigden aan om een val te zetten bij Ahoy. Hierdoor kwamen er veel Pokémon op af, met als gevolg dat er tientallen Pokémonspelers naartoe kwamen. Als het aan de baas van Ahoy ligt gaan ze het zeker nog eens doen, dus als je in de buurt van Rotterdam woont dan is het slim om Ahoy in de gaten te houden! 

Neude, Utrecht
Het bekendste plein van Utrecht is ook een enorm goede locatie om een potje Pokémon Go te spelen. Er bevinden zich super veel Pokéstops en andere Pokémontrainers. Je kunt er niet alleen veel Pokémon vangen, maar ook tegen elkaar battelen. Neude was ook gekozen als de locatie voor 'Pokémon Battle Utrecht'. 

Noorderplantsoen, Groningen
De eerste Pokémon Go meeting in Groningen is een feit! De locatie? Het Noorderplantsoen. Deze locatie is natuurlijk niet voor niks gekozen. Wel of geen meeting: er zijn hier veel Pokémon die je kunt vangen. 

Dolfinarium, Harderwijk
In het Dolfinarium vind je niet alleen dolfijnen! Het is ook een fijne broedplaats voor Pokémon. Het Dolfinarium heeft zelfs een evenement georganiseerd, speciaal voor Pokémonspelers! Het idee is om Pokémon te vangen en tegen elkaar te vechten... en dat voor een lagere toegangsprijs!

Lees ook:
- Deze tips moet je weten wanneer je Pokémon Go speelt
- 9 dingen die je herkent als je Pokémon Go speelt