Kort verhaal: De onverwachte ontmoeting

Lifestyle door Marlieke

Ben jij een geboren schrijfster en kan je niet wachten om jouw talent aan de wereld te laten zien? Gebruik Girlscene als jouw podium en laat zien wat je kan! In deze nieuwe rubriek lees je spannende, romantische, verdrietige of grappige korte verhalen van je mede-lezeressen. Vandaag lees je het verhaal van Annelynn over een onverwachte, maar zeer romantische ontmoeting.

In heel mijn achttien jarige leven heb ik nog nooit een ongeluk gehad. Nog nooit. Toch sta ik nu met de neus van mijn scooter tegen een glanzend zwarte cabrio aan.
Om me heen zie ik mensen verschrikt naar mij toelopen. Een knappe jongen met bruin haar dat alle kanten op steekt stapt met een verontrustend wit gezicht uit de cabrio.
‘Jeetje, gaat het met je?’ vraagt hij terwijl hij naar me toe komt lopen.
Ik wil van alles zeggen maar er komt alleen een verschrikt ‘Wat?’ uit.
De jongen kijkt me bezorgd aan. ‘Luister, het spijt me echt heel erg. Ik had je niet gezien. Dit is de eerste keer dat ik in deze auto rijd, ik moet er nog een beetje aan wennen.’ Hij haalt opgelaten een hand door zijn haar waardoor het nog meer in de war raakt.
‘Het gaat wel,’ zeg ik terwijl ik met trillende benen van de scooter af stap.
Een beetje verdwaasd kijk ik naar de scooter. Het stuur staat scheef en de voorkant is beschadigd, maar gelukkig heb ik zelf niks. De jongen staat er verloren bij terwijl hij de schade bekijkt. Een beetje ongemakkelijk draait hij de linker spiegel van mijn scooter recht, waardoor die afbreekt. Zonder iets te zeggen staren we allebei naar de afgebroken spiegel.
Dit is ongemakkelijk.
De mensen om ons heen beginnen weer verder te lopen.
Ik slaak een diepe zucht. De jongen staart naar de afgebroken spiegel in zijn hand.
‘Tja, wat nu?’

Ik kijk om me heen naar de mensen op het bomvolle terras. De jongen heeft een leuke plek uitgezocht met uitzicht op een drukke winkelstraat. Nadat we de schadeformulieren hadden ingevuld stelde hij voor om mij te trakteren op een drankje omdat hij me heeft aangereden. De keuze was snel gemaakt: ik legde mijn scooter vast aan een paal en sprong bij hem in de auto.
‘Waar denk je aan?’ vraagt hij aan mij. Ik draai mijn hoofd zodat ik hem aan kan kijken. Hij heeft zijn blauwe ogen half dichtgeknepen tegen de zon. Door het ritje in de cabrio staat zijn warrige haar zowat recht overeind.
‘Ik vraag me af hoe je heet.’
‘Frank. Jij?’
‘Katie.’
‘Mooi.’
Heel even kijken we elkaar aan. Ik bestudeer zijn sterke armen, zijn witte t-shirt, zijn kaaklijn, zijn ogen.
‘Toen ik vanochtend wakker werd stond een aanrijding en nieuwe mensen ontmoeten niet op mijn planning.’ Ik neem een slok van mijn cola.
‘Het leven zit vol verrassingen,’ antwoordt hij. Zijn rechtermondhoek is opgetrokken in een scheve grijns. Dan heft hij zijn glas in de lucht. Ik doe hetzelfde en we klinken onze glazen tegen elkaar.
‘Proost,’ zegt hij, ‘op onze onverwachte ontmoeting.’
Ik glimlach.
‘Proost.’  

We zijn aan ons tweede drankje bezig. Ik ben er achter gekomen dat Frank leuk gezelschap is en voel dat ik me steeds meer ga ontspannen. Ik stel me voor dat zijn aura een stralende cirkel is om zijn persoonlijkheid heen. Hij maakt de wereld net een klein beetje mooier dan dat het eigenlijk is.
‘Als je op dit moment overal zou kunnen zijn. Waar zou je heen gaan?’
Ik hoef niet lang na te denken over zijn vraag.
‘Het strand,’ zeg ik eenvoudig.
Frank kijkt me verrast aan, alsof hij dit antwoord niet had verwacht. Dan schuift hij zijn stoel naar achteren. ‘Ik vind het een geweldig idee. Kom,’ zegt hij terwijl hij zijn autosleutels uit zijn zak haalt, ‘laten we gaan.’  

 

A photo posted by Relationship Goals (@couplegoals) on

‘Je kunt je schoenen niet aanhouden,’ zeg ik tegen hem.
‘Hoezo niet?’
‘Je kunt niet naar het strand gaan en vervolgens je schoenen aanhouden. Dat is barbaars. Trek ze uit,’ beveel ik hem. ‘Het zand voelt echt heerlijk onder je voeten.’
Met tegenzin trekt hij zijn schoenen en zijn sokken uit. Hij wiebelt met zijn tenen door het zand. Aan zijn gezicht te zien had ik gelijk. Tevreden draai ik mijn hoofd richting de zee en neem het uitzicht in me op.
‘Ik ben eerlijk gezegd al heel lang niet naar het strand geweest,’ zegt Frank terwijl hij om zich heen kijkt, ‘het is echt beter dan ik me herinner. Het is prachtig.’ Hij kijkt tevreden.
Ik grijns. ‘Daar ben ik blij om.’

Gillend ren ik weg door het water. ‘Ga weg!’ roep ik lachend als Frank achter me aan komt. ‘Katie, kom terug!’ roept hij. Ik hoor aan zijn stem dat hij ook moet lachen. Terwijl ik door het water ren en het zoute water tegen mijn wangen spettert bedenk ik me iets. Het is een korte zin, een bekentenis, zomaar een gedachte, die makkelijk weer verloren kan gaan tussen de wirwar in mijn hoofd. Ik pluk de gedachte er echter tussenuit en hou hem stevig vast. Deze gedachte, dit gevoel, wil ik namelijk nooit meer kwijt.
Ik voel me vrij.

Frank parkeert zijn auto voor mijn huis. Tijdens de rit kon ik niet echt genieten van de warme zomeravond. Het enige waar ik aan kon denken was dat ik Frank straks misschien nooit meer zie. Alleen bij die gedachte al knijpt mijn hart zich fijn. Ik stap uit de auto en loop langzaam naar mijn voordeur. Frank loopt achter me aan. Eenmaal bij de deur draai ik me om. Ik wil wat zeggen maar de woorden blijven in mijn keel steken. Frank moet in mijn ogen hebben gelezen wat ik dacht.
‘Ik heb in geen tijden zoveel plezier gehad.’ Hij buigt zich langzaam naar voren en plant voorzichtig een kus op mijn wang. Mijn hart maakt een sprongetje. Hij trekt zich terug zodat hij mij kan aankijken. Zijn blauwe ogen twinkelen.
‘Dankjewel,’ fluistert hij. Zijn scheve glimlach komt tevoorschijn. Dan draait hij zich om en loopt weg. Mijn hand gaat naar mijn wang, waar een paar seconden geleden nog zijn lippen waren. Ik voel me licht in mijn hoofd. Frank rijdt weg en ik kijk de cabrio na tot dat de rode stipjes van zijn achterlichten zijn verdwenen in de nacht. Hij is weg maar het voelt als een nieuw begin.

Krijg jij nu ook de schrijfkriebels en wil je graag je debuut maken op Girlscene? Stuur jouw korte verhaal van maximaal 1000 woorden dan naar danique@girlscene.nl en wie weet zie jij jouw meesterwerk straks wel terug op Girlscene.nl!

Lees ook: