Beauty

10 tips om je huid deze winter zacht te houden

1

De winter komt eraan en ons huidje heeft dan een hoop te verduren. Binnen is het lekker warm, maar buiten is het een stuk kouder, staat er vaak een flinke wind en de zon laat zich weinig zien. Je huid moet hard werken om deze temperatuurverschillen op te vangen en kan dus zeker wat hulp gebruiken! Met deze tips behoud jij je babyzachte huid.

1. Douche niet te heet
Te heet douchen of badderen is niet fijn voor je huid. Als je je te lang of te heet wast verliest je huid vocht en dat wil je juist niet in de winter. Als je toch lekker in bad wil om warm te worden, kies dan voor een badolie. Daarmee verzorg je je huid een stuk beter, want het is minder uitdrogend dan badschuim.

2. Rijke crème
Als je lekker in bad bent geweest, smeer jezelf dan goed in met een voedende crème. Zorg dat je net niet helemaal droog bent wanneer je de crème aanbrengt, want dan wordt er veel vocht vastgehouden in je huid.

3. Gebruik een mildere facewash
Gebruik in de winter een (nog) mildere facewash dan in de zomer. Je huid is vaak droog en een facewash droogt vaak uit. Zorg dus dat je voor zeer milde producten kiest om dit te voorkomen.

4. Scrub niet te vaak
Scrubben moet je sowieso niet ieder dag doen, maar beperk het in de winter nog meer. Eén keer per week is waarschijnlijk voldoende voor jouw huid.

5. Gebruik een hydraterend masker
Doe af en toe een lekker maskertje op. Maar let wel op de bestanddelen: alcohol en parfum kunnen je huid juist uitdrogen. Zelf een masker maken is daarom een ideale oplossing. Een super simpel masker is bijvoorbeeld het honingmasker. Smeer een laag (natuurlijke) honing op je gezicht en laat het lekker lang zitten. Een zacht huidje is het gevolg!

6. Zorg dat je huis vochtig genoeg is
Een tip die veel langskomt is: zorg ervoor dat je huis vochtig genoeg is. In de winter wordt de lucht een stuk droger en dat heeft effect op je huid. Hang vochtbakjes aan de verwarming of let natte theedoeken op je verwarming om de lucht vochtig te houden.

 

7. Gebruik zonnebrand bij het sporten
Ga je skieën, sleeën of schaatsen? Smeer je goed in met zonnebrandcrème. Sneeuw weerkaatst 80% van de zonnestralen, dus een goede bescherming is een must. Ook als je een lang stuk gaat hardlopen of fietsen is het aan te raden om je gezicht in te smeren.

8. Drink voldoende
Een vochtarme huid kan ook van binnenuit komen. Zorg dus in de wintermaanden dat je genoeg drinkt, minstens anderhalve liter per dag. Zet dus een flinke pot kruidenthee op je bureau of vul een fles met water.

9. Olie
Smeer voordat je gaat slapen een dun laagje kokosolie op je gezicht. Laat dit even intrekken en ga dan slapen. De volgende ochtend word je wakker met een zacht gezicht! Je kunt kokosolie ook in je haar smeren om je winterlokken te verzorgen.

10. Lippen en handen
Vergeet je lippen en handen niet. Worden deze altijd droog in de winter? Begin dan op tijd met smeren. Stop een tube handcrème in je handtas en wat lippenbalsem in je jaszak, zo ben jij overal waar je komt voorbereid.

Wat zijn volgens jou de beste tips?

Bron, bron, bron

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved

Plaats een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook

1 reactie

  • 2 jaar geleden danalouise

    Kokosolie verstopt je poriƫn, doe dat dus maar niet. Gebruik liever jojoba- of amandelolie.

  1. 1