Beauty

Aha: zo kom je er dus achter wat jouw huidtype is

huidtype

Iedere huid heeft een andere verzorging nodig. Maar hoe weet je nou precies welk huidtype je hebt en welke verzorgingsproducten je daarvoor nodig hebt? No worries! Want wij hebben een lijstje voor je gemaakt waar alle informatie in staat.

Droge huid

Als je een droge huid hebt, merk je vaak dat jouw huid er ruw of dof uit ziet. Ook kan het zijn dat er schilfertjes van je huid afkomen als je er overheen wrijft. Verder zal je vaak last hebben van een trekkerige huid en heb je vaak schrale plekjes of barstjes in je huid. Je kunt dit heel gemakkelijk testen. Druk je vinger op je wang, als er barstjes ontstaan heb je waarschijnlijk een droge huid.

Een droge huid heeft veel hydratatie nodig. Daarom is het belangrijk om een voedende crème te gebruiken, die je huid nog extra hydrateert en jouw talgproductie stimuleert!

Vette huid

Mensen die last hebben van een vette huid merken vaak dat ze aan het eind van de dag een glimmende huid hebben. Ook hebben mensen met een vette huid vaker last van puistjes en mee-eters, en zijn hun poriën zichtbaarder. Je kan ook testen of je een vette huid hebt door met je vinger over je voorhoofd te gaan. zit er nu een vettig laagje op je vinger? Dan heb je waarschijnlijk een vette huid.

Als je een vette huid hebt, kun je het best een crème gebruiken die de productie van talg reguleert en je huid matteert. Laat die oliën liever liggen als je een vette huid hebt!

Gemixte huid

Het kan soms lastig zijn om een gemixte huid direct te herkennen. Vaak heb je bij een gemixte huid last van vettigheid in je T-zone, dus op je neus, voorhoofd en kin. Je wangen daarentegen zullen droog of normaal aanvoelen. 

Het beste wat je voor je huid kan doen als je een gemixte huid hebt is verschillende verzorgingsproducten gebruiken voor ieder gebied in je gezicht, of een crème vinden die hydrateert, matteert en onzuiverheden tegengaat!

Gevoelige huid

Bij een gevoelige huid merk je dat je huid vaak niet goed reageert op make-up, huidproducten of zelfs temperatuurverschillen. Ook zal je vaker last hebben van een geïrriteerde huid, rode plekjes en bultjes, en kan het zijn dat je droge en schrale plekjes op je huid hebt.

De beste verzorging voor een gevoelige huid is bescherming. Zoek daarom een goede crème die je huid versterkt, kalmeert en beschermt. Ook is het belangrijk om zo min mogelijk producten met parfum en alcohol te gebruiken (ook al moet je dit eigenlijk met ieder huidtype zo veel mogelijk vermijden).

Lees ook
Zien: zó ziet de huid van jouw favoriete celeb er dus uit in het echt

Normale huid

Een normale huid is eigenlijk het makkelijkst te verzorgen, en als je een normale huid hebt zal je ook weinig problemen ervaren. De kenmerken van een normale huid zijn kleine poriën, een gladde huidstructuur en dat je eigenlijk nooit echt last hebt van gevoeligheid of irritatie. Je huid is dus eigenlijk perfect in balans!

Als je een normale huid hebt, kan je deze het beste beschermen met een goede, hydraterende crème. Kies dus voor een crème die je vochtbalans een beetje in balans houdt en je huid beschermt van vuil!

Beeld: Pinterest