News

#PrayForNice: de vreselijke aanslag in Nice

13

Het zou een feestelijke dag moeten zijn. De Fransen vierden gisteren '14 juillet', een nationale feestdag waarop de bestorming van de Bastille-gevangenis wordt gevierd. Maar de feestelijke dag veranderde in een nachtmerrie. Een vrachtwagen is ingereden op een menigte op de boulevard van Nice. Hierbij zijn zeker 84 doden gevallen en er zijn honderden gewonden. #PrayForNice...

De wereld is wederom opgeschrikt door een vreselijk drama. Het is nauwelijks te bevatten wat er is gebeurd. Honderden mensen verzamelden zich op de boulevard van Nice. Het was een feestdag en die zou gepast worden afgesloten met een vuurwerkshow. Maar de avond pakte heel anders uit dan verwacht. Rond 22.30 uur reed een vrachtwagen met hoge snelheid in op de mensenmassa. De bestuurder van de truck reed zo'n 2 kilometer door.

Dodental
De burgemeester van Nice, Christian Estrosi, noemt het "het ergste drama in de geschiedenis van Nice". Er zijn zeker 84 mensen om het leven gekomen. Honderden mensen zijn gewond geraakt, waarvan achttien in kritieke toestand. Volgens het ministerie van Buitenlandse Zaken zijn er voor zover bekend geen Nederlandse slachtoffers gevallen.

Dader
De bestuurder had volgens ooggetuigen een vuurwapen bij zich. Hij schoot op de politie en het publiek. Uiteindelijk is hij doodgeschoten door de politie. De dader is naar verluidt een 31-jarige Tunesiër die in Nice woonde. Zijn identiteitskaart is gevonden in de vrachtwagen. De man is bekend bij de politie, maar voor kleine delicten en niets dat te maken heeft met terrorisme. Er wordt nog onderzocht of hij in zijn eentje handelde, of dat er meerdere mensen in de vrachtwagen zaten.

Terrorisme
De aanslag wordt beschouwd als een daad van terrorisme, maar is nog niet opgeëist. "Het is afschuwelijk om te zien dat wederom vele tientallen mensen, onschuldige burgers, zijn getroffen door een dodelijke aanslag. Na de gruwelijke aanslagen van vorig jaar in Parijs wordt Frankrijk nu weer hard getroffen. Onze gedachten zijn op dit moment bij de slachtoffers, de nabestaanden en bij het Franse volk en haar leiders, die wederom zwaar op de proef worden gesteld," zegt premier Rutte. President Hollande heeft de noodtoestand met drie maanden verlengd en roept iedereen in Nice op om binnen te blijven. 

#PrayForNice

Bron, bron

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved