Food

Dankzij deze 7 tips neem jij voortaan je eigen lunch mee

De tijd dat je moeder 's ochtends je bammetjes voor je smeerde is  voorbij. We moeten nu zelf onze lunch maken voordat we de deur uit gaan. Helaas hebben we hier niet altijd zin in en de verleiding om onderweg iets te halen is groot. Maar behalve dat het vaak minder gezond is, kost het ons ook klauwen met geld. Met deze tips wordt het bereiden van je lunch een stuk makkelijker!

1. Kook 's avonds dubbele porties en verpak dat gelijk voordat je gaat eten. Op deze manier zul je niet te veel eten bij het avondeten, en heb je de volgende dag een lekkere lunch om mee te nemen.

2. Koop de juiste bakjes. Als je de juiste saladebak aanschaft kun je daar makkelijk je salade in vervoeren. Een apart bakje voor dressing is bijvoorbeeld een echte must. 

3. Bereid twee keer in de week je maaltijden voor. Op zondag maak je lunch voor maandag, dinsdag en woensdag. Op woensdag maak je lunch voor donderdag en vrijdag. Mealpreppen zorgt ervoor dat je altijd goed voorbereid bent én dat je goedkoper uit bent.

4. Houd één dag waarop je je lunch mag kopen. Na vier dagen netjes je zelf meegebrachte lunch te hebben gegeten, mag je op vrijdag iets uit de kantine halen of bij een lunchtentje gaan eten.

5. Zorg voor afwisseling. Als je je eten in grote porties voorbereidt, kan het zijn dat het vreselijk saai wordt. Eet je iedere dag een salade tijdens je lunch? Wissel dan eens met toppings en dressing. Doe de ene dag wel croutons, de andere dag niet. En neem jij soep mee als lunch? Wissel dan per week wat voor soep je maakt.

6. Doe al je boodschappen in één keer en neem zoveel mogelijk mee naar je werk. Als je op school zit lukt dit niet, maar mocht je op een kantoor zitten waar een koelkast is kun je alvast wat groenten en dergelijke meenemen. Een zakje ongezouten noten en wat fruit op je bureau en je hebt gelijk je tussendoortjes. Moet je wel in staat zijn om eten te bewaren!

7. Zorg voor een leuke lunch! Als je lunch een feestje is om te eten is het gelijk een stuk leuker om voor te bereiden. Dus zorg voor veel afwisseling, stop er wat lekkers bij en koop leuke bakjes.

Hoe zorg jij ervoor dat je iedere dag lunch meeneemt in plaats van het te kopen?

bron, bron

Beeld: iStock

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved