Food

6 ontbijtjes die je binnen no time op tafel zet

Ontbijt is de belangrijkste maaltijd van de dag! Het zorgt ervoor dat je de dag vol energie kan beginnen. Maar ontbijten is nog niet zo vanzelfsprekend als je liever in bed ligt dan in de keuken staat… Gelukkig hebben wij een aantal ontbijtjes gevonden die snel gemaakt zijn zodat je lekker door kunt snoozen. De volgende recepten moet je écht even proberen…

1. Boterham met pindakaas en banaan
Dit snelle ontbijtje zit bomvol voedingsvezels, vetten, eiwitten, vitamines, kalium en magnesium. En dat is slechts een paar seconden, wow! Dit ontbijt is niet laag in calorieën, maar zorgt wel voor een goede kickstart van je dag. Heb je net wat meer tijd over? Kies dan ervoor om het brood te roosteren of er een tosti van de maken. Super lekker én snel!

2. Chia pudding
Het liefst eten we elke dag een #fitgirlproof ontbijtje. Alhoewel, in het weekend maken we een uitzondering… Maar lang in de keuken staan, no thanks. Daarom zijn we erg dankbaar voor de meal prepping trend. Zo kun je ‘s avonds al het werk doen en ‘s ochtends nog lekker blijven liggen in bed. Deze chia pudding is heel eenvoudig te maken. Je heb enkel wat amandelmelk nodig, chiazaad en kokosvlokken nodig. Meng alle ingrediënten samen in een kom en laat het een aantal uur in de koelkast staan. Tada, je ontbijtje is klaar! Makkelijk, of niet?

3. Smoothie
Ook snel om te maken en lekker om te drinken zijn smoothies. Ideaal voor als je écht geen tijd hebt in de ochtend. Je stopt alle ingrediënten in de blender en you’re done. Je kunt eindeloos variëren met smoothies. In dit artikel hebben we een aantal lekkere smoothie recepten staan. Ook een aanrader: doe wat pindakaas door je smoothie heen. Een echte guilty pleasure van de Girlscene redactie.

4. Overnight oats
Dit recept is heerlijk en een echte aanrader. Meng wat havervlokken en amandelmelk met elkaar en laat het een nachtje in de koelkast staan. Voeg ‘s ochtend nog even snel wat citroensap en fruit toe en je ontbijt is klaar!

5. Bananenmuffins
Heb je in het weekend of avond wat tijd over? Maak dan alvast deze lekkere muffins. Zo heb jij je ontbijtje al ready to go. Meng 125 gram havermout, 150 ml melk, één ei en twee (geprakte) bananen samen met één theelepel bakpoeder in een kom. Meng alles goed door elkaar en voeg eventueel nog een handje walnoten en wat kaneel toe. Vul acht muffinvormpjes met het beslag en laat ze voor ongeveer 20 minuten bakken in de oven op 200 graden. Jammie!

6. Gebakken appel met rozijnen
Een stuk fruit als ontbijt doet het ook altijd goed. Wil je nét even iets anders dan een standaard banaan of kiwi, dan is dit recept perfect! Zet voordat je gaat slapen wat rozijnen in een bakje water zodat ze kunnen wellen. Schil vervolgens in de ochtend een appeltje en bak deze even in de pan totdat het zacht is. Gooi nu de rozijnen en wat kaneel bij de appel en laat het samen nog even bakken. Wat stevigere trek? Voeg dan nog wat nootjes en warme havermout toe. Om je vingers bij af te likken.

Must reads 👀