5 Europese citytrips die je vast nog niet hebt gedaan

Travel door Catherine

Eén van onze favoriete uitjes zijn toch wel de citytrips. Lekker shoppen, met een koud drankje op het terras zitten en musea bezoeken. In een paar daagjes een nieuwe stad ontdekken is heerlijk, maar Barcelona, Londen en Parijs hebben we onderhand wel een beetje gezien. Ben jij ook benieuwd welke minder bekende plekjes in Europa echt de moeite waard zijn?

Boedapest
In de zomer is het heerlijk warm in de hoofdstad van Hongarije. Bezoek de Burcht van Boeda en waai lekker uit op de 330 meter lange Kettingbrug. Boedapest staat bekend om zijn grote badhuizen, waar je urenlang rond kan dobberen. Als je een feestganger bent, moet je zeker eens Sziget bezoeken. Dit is een van de grootste festivals van Europa en bevindt zich op het Óbuda-eiland. Hier kan je 7 dagen lang de beste artiesten van de wereld bekijken.     

Stockholm
Stockholm is gebouwd op 13 kleine eilandjes en het is dan ook erg leuk om mee te varen op een Hop on Hop off-boot. Dwaal rond in Gamla Stan, het oude centrum waar prachtige monumenten te vinden zijn en bezoek de talrijke kleine winkeltjes. Wanneer je echt alles gezien hebt, kan je ook nog het Abba museum bezoeken. Lekker meezingen met al die foute nummers!


Palermo
Sicilië is sowieso een top bestemming. Je kan daar lekker luieren aan het strand of de vulkaan Etna bezoeken. Het Italiaanse eiland staat bekend om het heerlijke eten: volkse gerechten met Arabische invloeden. Deze mix van culturen zie je ook terug in de prachtige Theater Massimo, waar elke zomer buitenvoorstellingen gegeven worden. In de stad kun je verrassend genoeg top winkelen en er is zelfs een Sephora aanwezig!    


Napels
De kronkelige straatjes en lieflijke terrasjes maken Napels zo bijzonder. Er is in deze 3000 jaar oude stad veel cultuur te zien en er zijn zat musea die je kunt bezoeken. Napels zit ook nog eens op 40 minuten rijden van het historische Pompeii, deze is makkelijk te bereiken met de trein. Deze stad werd decennia geleden door een laag as bedekt waar de Vesuvius vulkaan verantwoordelijk voor was. 

Lissabon
De grootste winkelstraat van de Portugese hoofdstad is de Rua Augusta. Na het shoppen moet je zeker even relaxen en koffie drinken met een Pastéis de Belém: een typisch Portugees roomgebakje. Ook voor een feestje moet je in Lissabon zijn en dan vooral de wijk Bairro Alto. Hier zijn ontzettend veel kleine barretjes en cafeetjes om 's avonds te bezoeken. Liever op de culturele tour, bezoek dan de wijk Chiado. Je vindt hier veel theaters, boekwinkels en kunst.    

Welke onbekende stad wil jij nog graag bezoeken?

Bron, bron, bron