Beauty

Deze 9 fouten maak jij als je je tanden poetst

2

Tanden poetsen, als het goed is doe jij het al jarenlang twee keer per dag. Wat kan er nou mis gaan met zo'n klusje? Toch best nog wat, zo blijkt. Tandenpoetsen is een activiteit die je puur op gewoonte doet en daar gaat er weleens iets mis. Want zeg eens eerlijk: doe jij ook wel eens wat anders tijdens het poetsen? En vergeet jij ook wel eens om te flossen na het poetsen?

1. Direct na het eten poetsen
Als je direct na het eten je tanden poetst kun je je glazuur beschadigen. In eten zitten zuren en suikers die je glazuurlaag zacht maken. Als je dan gelijk je tanden poetst, poets je het laagje weg van je tanden.

2. Te hard poetsen
Hoewel niet of te zacht poetsen niet goed is, is te hard poetsen ook niet goed. Je tanden zijn hartstikke gevoelig en hierom moet je voorzichtig met je gebit omgaan. Een te harde tandenborstel is niet goed voor je en te veel kracht op je borstel zetten is ook niet oké. Als de haren van je tandenborstel na een paar weken standaard de andere kant op staan moet je misschien iets zachter poetsen ;-).

3. Altijd op dezelfde plek beginnen
Je begint misschien altijd met de kiezen aan je linkerkant, maar draai je routine ook af en toe om. Als je consequent dezelfde kant op poetst heb je namelijk ook kans dat je consequent dezelfde plekjes mist. En dat is minder handig!

4. Alleen poetsen
Behalve poetsen is het ook belangrijk dat je flost én af en toe spoelt met fluor. Mondwater met fluor komt op plekken waar jij met je tandenborstel niet bij kunt en flossen is goed om restjes tussen je tanden vandaan te halen. Voeg deze dus regelmatig toe aan je routine!

5. Te oude tandenborstel gebruiken
Het is belangrijk dat je regelmatig van tandenborstel wisselt. Deze slijten immers ook en ze zijn een bron van bacteriën. Getver! Vervang je borstel dus ongeveer iedere drie maanden.

 

A photo posted by Yara Michels (@yara_michels) on

6. Te lang poetsen
Het klinkt gek, maar ook te lang poetsen is niet goed voor je tanden. Zoals we al zeiden, je tanden en tandvlees zijn super gevoelig dus langer dan twee minuten poetsen is echt niet nodig.

7. Te vaak poetsen
Hetzelfde geldt voor te vaak poetsen: ook dat is absoluut niet nodig. Poets je tanden twee keer per dag en je zit helemaal goed. Een uitzondering kan natuurlijk altijd, voordat je een afspraak hebt wil je soms wel even je mond opfrissen. Dit is geen probleem, maar consequent vaker dan twee keer per dag poetsen is minder verstandig.

8. Spoelen na het poetsen
Het schijnt dat je beter niet alle tandpasta gelijk weg kan spoelen. Het fluor in de tandpasta kan dan nog een extra bescherming bieden aan je tanden. Niet gelijk je mond met veel water omspoelen dus!

9. Meerdere dingen tegelijkertijd doen
Je kent het wel: je poetst je tanden, maar ondertussen pak je ook je tas in en maak je je lunch. Niet zo handig, want zo vergeet je de helft van je mond. Gewoon even netjes stil staan dus. 

Welk van deze fouten maak jij wel eens?

Bron, bron

Beeld: iStock

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved

Plaats een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook

2 reacties

  • 3 jaar geleden Vlokje

    ligt het aan mij of wordt er overdreven vaak 'consequent' gebruikt

  • 3 jaar geleden Iloveyoutothemoonandback

    Bij 8 hadden jullie ook kunnen toevoegen 'met koud water je mond spoelen', dit schijnt ook niet goed te zijn

  1. 1