Lifestyle

10 dingen die je kunt doen als je een avondje alleen bent

4

Je vriendje en vriendinnen zijn allemaal de hort op en jij bent een avond alleen. Super saai, want tegen wie moet je nu de hele avond kletsen? Maar met deze tips hoef je je nooit meer te vervelen als je eens een avond alleen thuis bent. Van rondjes hardlopen tot koffie-experimenten: jouw avond in je uppie wordt de allerbeste ooit!

1. Haal bij de drogist een lekker maskertje en behandel je gezicht hiermee. Knip, lak en vijl ondertussen je (teen)nagels. Spring onder de douche, scheer je benen, was je haar en gooi er een lekker maskertje in. Als je uit de douche komt smeer je jezelf in met bodylotion en voilà: je bent weer op en top verzorgd.

2. Zet een flinke pot thee en breek een stuk chocola aan. Je hebt vast nog wel ergens een boek dat je wil lezen of een serie die je wil zien. Of die ene romantische film die je vriend absoluut niet wil zien: een perfect moment om die nu te kijken. 

3. Ben je niet zo van het bankhangen? Ga aan de schoonmaak. Echt een leuk klusje is het niet, maar je hebt wel het rijk voor jou alleen. Ruim je kledingkast uit, sop je kamer uit en verschoon gelijk je bed. Als je eenmaal op dreef bent vliegen de uren voorbij en als je de volgende ochtend wakker wordt in een fris huis ben je jezelf dankbaar.

4. Als je net zo druk bent als wij op de redactie zul je vast wel eens het overzicht kwijt zijn. Maak op je vrije avond een planning waardoor je het overzicht weer terug krijgt. Je ontspant dan ook een stuk beter, je hebt immers weer keurig op een rijtje wat je de aankomende tijd moet doen. Hier heb je de rest van de week plezier van!

5. Ga lekker sporten. Een rondje hardlopen of een uur in de sportschool: zweten maar. Daarna beloon je jezelf met een film en wat lekkers op de bank.

 

A photo posted by Lizzy (@lizzyvdligt) on

6. Spring op je fiets en ga langs bij je ouders, opa en oma of een andere kennis die je al lang niet gezien hebt. Heb je onverwachts toch een gezellige avond!

7. Bak iets lekkers. Dit kan gezond zijn of niet, maar besteed je avond in de keuken en je hebt er de rest van de week plezier van. Een bananenbrood kun je bijvoorbeeld makkelijk in plakjes invriezen en zo heb je de hele week een gezonde snack to-go. Maar je kunt je ouders of huisgenoten ook verrassen met een lekker stuk  zelfgemaakt gebak als ze thuis komen.

8. Experimenteer met je haar en make-up. Een perfect moment om zonder schaamte te oefenen met je haar en make-up. Niemand die je uitlacht of veroordeelt, want er is lekker niemand. Je kunt trouwens ook gelijk je dansmoves voor aankomend weekend oefenen.

9. Oefen met je koffiekunsten! Verwarm melk in een pannetje, zet een sterke espresso en experimenteer met verschillende siropen en toevoegingen. Koffie met vanille-siroop en stukjes hazelnoten is bijvoorbeeld super lekker.

10. Ga vroeg slapen! Pak deze rustige avond aan om je weer even op te laden voor de komende dagen. Kruip op tijd je bed in met een boek of serie en ga bijtijds slapen. Ben je de volgende dag weer lekker uitgerust en klaar voor een gezellige avond mét vrienden en vriendinnen!

Wat doe jij meestal als je een avond alleen thuis bent?

Beeld: iStock

LOVE dit artikel
2 meiden hebben deze blog geloved

Plaats een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook

4 reacties

 • 2 jaar geleden Ilsetjeeee

  Leuke blog! zeker handige tip!

  Xxx Ilsee♥

 • 3 jaar geleden GirlinBelgium

  Sommige tips vind ik niet zo passen voor 'als je een AVONDJE alleen bent'. Ik bedoel: je oma en opa gaan bezoeken doe ik overdag, niet 's avonds.

  Bezoek mijn blog! girlinbelgium.wordpress.com

 • 3 jaar geleden fleurdk

  Als ik een avondje alleen bent dan doe ik workout en neem Kankusta Duo in

 • 3 jaar geleden Sarah Öztoy

  1, 7 & 8 zijn echt mijn dingen.. De rest .. nahh

 1. 1