Beauty

5 manieren om je zonverbrande gezicht te helpen

2

Geef toe: in de zomer denken we alleen maar aan zon, zee en strand. Oh, en cocktails plus wat knappe jongens. Als dat moment eindelijk zover is kan de zon nogal wat roet in het eten gooien. Wat als je de hele dag in de zon bent en je erachter komt dat je niet goed genoeg je gezicht hebt ingesmeerd? Dan kun je de volgende vijf dingen doen.

1. After sun
Allereerst is het verstandig om in de vakantie altijd een flesje after sun in huis te hebben. Je weet maar nooit wanneer je gaat zonnen en als je op vakantie gaat naar een warme bestemming is een after sun helemaal onmisbaar. Deze crème zorgt er namelijk voor dat je huid herstelt na het zonnen en om de roodheid van de verbranding te verminderen.


2. After sun masker

Onlangs ontdekten we dat er dus zoiets bestaat als een after sun masker. Hoe. Handig. Vooral als je snel verbrandt is dit echt ideaal om altijd in je la te hebben. Na een dagje hoef je alleen maar dit sheetmask op je gezicht te leggen en 15 tot 20 minuten te ontspannen. Het masker doet het werk voor je! En met werk bedoelen we kalmeren, je vochtbalans herstellen en verzachten.

Op de foto zie je het Too Much Fun in the sun? masker van Leaders. Het is te koop bij ICI Paris XL voor €5,95.

3. Blijf uit de zon
Het is een heel slecht idee om in de zon te blijven of terug in de zon te gaan als je gezicht verbrand is. Dus naast je huid verzorgen is het ook belangrijk om logisch na te denken. Kun je niet naar binnen gaan? Zorg dan dat je onder een parasol zit en draag een hoed om je gezicht zoveel mogelijk af te schermen van de zon.

4. Smeer je lippen in
Grote kans dat niet alleen je gezicht is verbrand, maar ook je lippen. De huid van je lippen is nu eenmaal erg dun en verbrandt snel als je niet uitkijkt. Vergeet daarom niet om je lippen de nodige liefde te geven. Verzorg het lekker met een voedende lippenbalsem en vergeet niet om lippenbalsem met SPF te gebruiken als je naar buiten moet.

5. Drink water
Je moet je lichaam een handje helpen om te herstellen nadat je huid verbrand is. Je kunt smeren met after sun wat je wil, maar daarnaast helpt het ook enorm als je veel water drinkt. Zoals je waarschijnlijk weet hydrateert water je lichaam en dat is precies wat je op dat moment nodig hebt. Probeer daarom twee liter water per dag te drinken!

Daarnaast is het belangrijk om bovenstaande stappen te herhalen zo lang je huid nog rood, trekkerig en gevoelig is. Voorkomen is altijd beter dan genezen, dus vergeet niet om goede zonnebrandcrème in te slaan met een hoge beschermingsfactor om de kans op verbranding zo klein mogelijk te houden. Eerder plaatsten we al een artikel over de 10 gouden tips tijdens het zonnen en feiten en fabels over het zonnen. Lees deze artikelen (nog) eens als je meer wil weten over veilig en verantwoord zonnen.

Wat zijn volgens jouw de beste tips?

LOVE dit artikel
1 meid heeft deze blog geloved

Plaats een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook

2 reacties

  • 3 jaar geleden fleurdk

    Ik drink altijd veel water en gebruik Lefery creme als mijn aftersun

  • 3 jaar geleden OhNoItsGina

    Ik vind aftersun altijd héérlijk ruiken!

  1. 1