Deze bizarre social media trend moet echt per direct stoppen

News door Renee

Soms vraag je jezelf af waar het heengaat met de wereld. Het internet is om meerdere redenen een fantastische plek, ook als het om challenges gaat. Zo was de Ice Bucket Challenge (als je het veilig deed!) een goede manier om aandacht te genereren voor ALS. Maar geloof ons: de volgende social media trend gaat te ver en moet stoppen.

Een vrouw zijn betekent dat je leven met een paar dingen komt die je misschien minder leuk vindt. Zo word je ongesteld, kamp je van tijd tot tijd met onzekerheden en krijg je te maken met vaginale afscheiding. Als je deze dingen voor het eerst meemaakt voel je je misschien niet prettig of begrijp je niet zo goed wat er aan de hand is, maar guess what? Deze drie dingen zijn hartstikke normaal. Daarom lijkt het nogal een raar idee dat de 'panty challenge' (ondergoed challenge) in het leven is geroepen. Vooral de reden erachter is eh... nogal gek.

De panty challenge is in het leven geroepen om vrouwen te laten zien dat vaginale afscheiding eigenlijk helemaal niet bestaat. Of laten we het zo zeggen: vrouwen snappen foto's van hun schone ondergoed om te laten zien dat zij geen afscheiding hebben. Maar waarom zou je doen alsof dit iets is wat niet bestaat, terwijl het compleet normaal is? De foto's zijn net zo bizar als de challenge zelf:

Gelukkig zijn er genoeg mensen op het internet die zich óók afvragen waarom deze challenge zo'n ding is op Snapchat. Een 'droge' vagina is namelijk niet iets om na te streven, het is eerder ongezond. Dus mocht je de panty challenge zijn tegengekomen en jezelf afvragen of het gezond is om afscheiding te hebben: ja. En laten we hopen dat de meiden die hieraan meedoen ook gezond zijn en hopelijk net voor de foto nieuw ondergoed hebben aangetrokken.

Mocht je jezelf meer willen verdiepen in dit onderwerp, lees dan hier alle weetjes over afscheiding.

Wat vind jij van deze challenge?

Bron