7 toetjes met avocado die je eens moet proberen

Lifestyle door Marlieke

Desserts met avocado? Huh? Ja echt! Avocado is niet alleen lekker in hartige gerechten, je kunt het ook heel goed gebruiken in desserts. Krijg je gelijk een goede dosis gezonde vetten en vezels binnen. En het best is dat het nog onwijs lekkere desserts zijn ook! Wat denk je van chocolade-pindakaas pudding? Of donuts? Lees snel verder voor de recepten.

1. Limoentaart met avocado
De combinatie van de frisse limoen met de romige avocado lijkt ons heerlijk. Met dit recept creëer je een heerlijk toetje waar je veel complimenten over krijgt.

2. Avocado-chocolade donuts
Een donut is altijd heerlijk, laat staan een gezondere donut. Kom maar hier! Dit recept bevat een hoop verschillende ingrediënten, maar dan heb je ook wel wat. Top de donuts af met alles wat je lekker vindt, zoals chocolade of kokos.

3. Kruidige chocolade cupcakes met ganache
Deze cupcakes zien er zo onwijs lekker uit! De frosting is gemaakt van avocado met chocolade waardoor het heerlijk zoet en romig is. Jummie.

4. IJsjes van avocado en chocolade
Avocado en chocola: een topcombinatie blijkt wel. Je kunt hier zelfs lekkere ijsjes van maken! Deze ingrediëntenlijst is niet zo lang, waardoor je sommige ingrediënten misschien al in huis hebt. De honing en de kokosmelk maken de ijsjes lekker zoet en de avocado maakt het lekker romig.

5. Avocado-honing ijs
Hier zijn wij heel erg benieuwd naar! De honing in dit recept maakt het lekker zoet, maar we kunnen ons niet zo goed voorstellen hoe het zal smaken. Ga jij dit een keer maken?

6. Chocolade-pindakaas-avocado pudding
Say what? Een pudding met chocolade en pindakaas? Dat willen wij wel eens proeven. In dit recept zit avocado, banaan, chocolade en pindakaas. De avocado zorgt voor een gezonde toevoeging én een lekker romig effect.

7. Chocolademousse met avocado
De bekendste onder de avocado-toetjes: chocolademousse. Lekker met noten en banaan. Bovenop wat aardbeien of frambozen en je bent klaar!

Welk recept ga jij zeker weten uitproberen?

Bron, bron

Beeld: iStock