Lifestyle

7 dingen die je moet doen na een break-up

Niets zo vervelend als een verbroken relatie… Het maakt niet zoveel uit of jij de relatie hebt beëindigd of je vriend(in), het blijft hoe dan ook een moeilijk situatie waar je doorheen moet. Soms lijkt er nooit een einde aan je verdriet te komen, maar als je de volgende zeven dingen doet na de break-up garanderen we je dat je het overleeft. Echt.

Is je relatie net verbroken? Dan zit je waarschijnlijk in een pijnlijke situatie. Het ene moment wil je misschien het liefste terug naar hoe het eerst was, het andere moment denk je dat het op deze manier beter is. Maar hoe zorg je ervoor dat je sterk blijft en dat je deze break-up zo goed mogelijk kunt verwerken? Wij helpen je een handje.

1. Laat je emoties gaan
Boosheid, verdriet en woede wisselen zich af als je door een break-up gaat. De verschillende emoties horen erbij! Het ene moment mis je je ex, terwijl je het andere moment weet dat het zo misschien beter is. Hoe dan ook, het is erg belangrijk dat je je emoties ‘omarmt’. Op die manier krijg je alles uit je systeem. Het is helemaal niet raar dat je zoveel verschillende emoties voelt!

2. Praat erover
Als je relatie net over is heb je hopelijk vriendinnen waar je op terugvalt. Meiden die een luisterend oor bieden (als jij daar klaar voor bent) en die een avond met je gaan bankhangen terwijl jij het liefste je verdriet wegeet met een bak Ben & Jerry’s. Je begrijpt het vast wel, erover praten is niet altijd even makkelijk maar vooral in het begin wel erg fijn om over je ex heen te komen.

3. Neem geen contact op met je ex
Uiteindelijk moet je doen wat je zelf wilt, maar als je weet dat je relatie echt over is en dat jullie niet meer bij elkaar komen, is het belangrijk om het contact met hem/haar te verbreken. Vrienden blijven werkt in de meeste gevallen niet, zelfs als je graag je ex in je leven wil houden. Als het wel werkt: good for you. Wil je zo snel mogelijk de relatie loslaten? Praat dan niet met hem/haar. Een typisch gevalletje van makkelijker gezegd dan gedaan, maar de oplossing is wel vrij simpel.

4. Voel je mooi
Je hoeft niet raar op te kijken als je de eerste weken het liefst leeft in joggingbroeken, maar probeer na een tijdje jezelf wel uit het slop te halen. Op een gegeven moment is het tijd om weer iets van je leven te maken en daarbij helpt het om jezelf weer mooi te voelen. Voor de een kan dat betekenen om flink te sporten, voor de ander is het een mooie outfit aantrekken en een mooi kapsel maken. Whatever it is, voel je mooi!

5. Accepteer de situatie
Vaak moet je eraan toegeven dat de relatie ten einde is en dat er geen toekomst voor jullie is weggelegd. Soms is het moeilijk om het te accepteren, vooral als je juist langer door had willen gaan. Maar echt, als je niet een jaar erover wil doen om hem of haar te vergeten is het belangrijk om de situatie te accepteren. Het is oké als dat niet meteen lukt, vaak heb je tijd nodig. Neem de tijd daarom ook! Op een gegeven moment voel je je een stuk beter.

6. Onderneem leuke dingen
De eerste weken zit je er misschien niet op te wachten om leuke dingen te ondernemen. Toch is het na verloop van tijd wel aan te raden om je kamer te verlaten en iets leuks met je vriendinnen te doen. Laat Netflix even voor wat het is en ga naar buiten. Of je nu zin hebt in een avondje uit of simpel picknicken met mooi weer: doe iets waar jij blij van wordt. PS: shopping never hurt nobody. 😉

7. Geef jezelf aandacht
Is je verdriet grotendeels achter de rug, maar voel je je nog niet helemaal jezelf? Geef jezelf dan extra aandacht. Dat kan door jezelf mooi te maken zoals we hierboven beschreven, maar ook door naar je inner self te kijken. Zorg dat je nog steeds weet wie je bent en waar je voor staat, want misschien is dat tijdens je relatie verandert. Accepteer jezelf zoals je bent, voel je goed in je eigen vel en weet dat je de moeite waard bent.

Wat zijn jouw tips om met een break-up om te gaan?

Beeld: iStock

Must reads 👀