7 tips om tanlines te voorkomen

Lifestyle door Marlieke

Overdag lig je heerlijk in de zon te bruinen, maar als je 's avonds onder de douche stapt schrik je je rot. Een witte bikini staat perfect in je bruine huid! Nu is dat niet zo'n probleem, totdat je een keer in een mooi jurkje wil en de lijntjes van je bikini duidelijk te zien zijn. Girlscene verzamelde de beste tips om lijntjes te voorkomen én weg te werken!

Het is een handige manier om bij te houden hoe bruin je al bent, maar echt charmant zijn die witte billen bij een bruine huid niet altijd. Vind je het vervelend als je de tanlines nog ziet als je weer kleding draagt? Dan kun je er het volgende tegen doen.

Voorkomen
Je kent de uitdrukking waarschijnlijk wel: voorkomen is beter dan genezen. Er zijn een paar manieren om tanlines zoveel mogelijk te voorkomen. Helemaal voorkomen kan alleen als je compleet naakt in de zon ligt, maar het volgende helpt ook.

1. Smeer je goed in
Logisch, maar dit moeten we wel echt noemen. Smeer jezelf het liefste in voordat je je bikini aantrekt zodat de randjes bij je bikinilijn, borsten en billen ook beschermd zijn. Dit zijn plekken die je makkelijk vergeet!

2. Doe de bandjes los
Topless zonnen is niet iets waar iedereen van houdt, maar als je op je buik ligt kun je wel mooi de touwtjes in je nek en op je rug los doen. Als je een badpak aan hebt is dit natuurlijk iets lastiger, maar de bandjes over je schouders kun je in ieder geval naar beneden schuiven. Dit geldt ook wanneer je op je rug ligt. Als je een bikini aan hebt kun je gewoon alleen je borsten bedekken met je bikini en de rest van de touwtjes losmaken. Ook je broekje kun je, als je het aandurft, af en toe even wat verschuiven. Zo zorg je er in ieder geval voor dat de tanline minder sterk is.

3. Pas je kleren
Pas je kleren? Stel, je hebt over drie dagen een bruiloft en je draagt een mooi jurkje met uitgesneden rug. Check even goed hoe het uitgesneden is, zodat je er extra op kunt letten dat je daar mooi egaal bruin wordt. Dus als je in de zon gaat liggen die dag: topje los. Hetzelfde geldt voor off-shoulder outfits. Kies dan voor een strapless bikini, dan heb je nergens last van.

4. Koop een speciale badpak of bikini
Als je echt, echt, echt niet tegen tanlines kunt, dan kun je een speciale badpak of bikini aanschaffen. Deze laten extra UV-stralen door waardoor je egaler bruin wordt. Maar let op: dat betekent dus ook dat je je beter in moet smeren onder je badkleding.

Wegwerken
Het wegwerken van tanlines is een aardige klus en helemaal egaal krijg je het nooit. Maar als het al gebeurd is, dan heb je misschien nog wat aan deze tips.

5. Zelfbruiner
Behandel de witte delen met zelfbruiner. Zo trek je de kleur van je huid iets meer gelijk en valt het iets minder op als je bijvoorbeeld foto's maakt. Scrub eerst goed je huid, daarna is het belangrijk dat je alles goed voedt met een lekkere bodymilk. Als alles goed is ingetrokken breng je nog een laagje aan op de bruine huid: zo zorg je ervoor dat de zelfbruiner niet pakt op de delen die al bruin zijn. Daarna kun je met een sponsje op de witte plekken wat zelfbruiner aanbrengen. Bouw het voorzichtig en laagje voor laagje op.

6. Bronzer
Is je gezicht niet egaal bruin? Probeer het met bronzer recht te trekken of draag een foundation die qua kleur matcht met de rest van je huid. Ook je decolleté en nek kun je met bronzer bewerken. Wees creatief, is de kleur nog wat te grauw bij de rest van je huid? Voeg dan wat blush toe. Probeer op deze manier een goede kleur te creëren.

7. Komkommer of yoghurt
Gebruik op de rode delen wat komkommer of yoghurt. Dit kalmeert en verkoelt de huid waardoor de roodheid minder wordt. Ga daarna aan de slag met zelfbruiner, bronzer of foundation.

Hoe zorg jij ervoor dat je geen tanlines hebt?

Bron