Food

Dé tip voor de lekkerste ijskoffies

Koffielovers opgelet! Hou jij enorm van jouw bakkie pleur maar is het in de zomer toch echt te warm voor je lievelingsdrankje? Dan is er een heel lekkere oplossing, namelijk ijskoffie. Dit is namelijk niet alleen heel lekker, maar ook verfrissend. Er zijn duizenden recepten voor heerlijke ijskoffies. Wij zetten de lekkerste voor je op een rijtje.

Je kan ervoor kiezen om je koffie gewoon koud te schenken met wat ijsklontjes. Maar wij zijn natuurlijk erg verliefd op Starbucks drankjes als frappuccino’s. Dit zijn onze favorieten.

We beginnen vrij simpel. Dit is een basisrecept voor ijskoffie, hier vanuit kun je eindeloos variëren. Je begint met het zetten van een lekker sterk kopje koffie. Hoe beter de koffie, hoe lekkerder je ijskoffie wordt. Het is natuurlijk top als een fancy koffiezetapparaat hebt, maar met een dit apparaat kun je ook een goede kop zetten. Vervolgens laat je je koffie afkoelen in de koelkast of vries het in als ijsklotnjes, want zo heb je geen waterige koffie als het ijs in je koffie is gesmolten.

Yes, nu kunnen we beginnen met de variaties!

Melk
Als je voor een gezonde optie wil gaan is het heerlijk om je ijskoffie met magere melk te maken en ook hier geldt: zorg dat je melk koud is. Dit zorgt ervoor dat je drankje zo fris blijft. Voor de meiden die geen melk drinken is amandel- of sojamelk een goede optie.

Suiker
Om je ijskoffie wat zoeter te maken kun je wat suiker toevoegen, maar een gezondere optie is honing. Zorg dat je je koffie al zoeter maakt wanneer het nog warm is. Suiker of honing smelt namelijk veel sneller in warme dranken in tegenstelling tot een koud drankje.

IJs
Als je lekker wil zondigen kun je heel makkelijk een bolletje ijs toevoegen aan je koffie, denk bijvoorbeeld aan slagroomijs. Zo krijg je een lekker romig effect in je zomerse drankje. Ook hazelnoot- of kaneelijs zijn echte aanraders.

En dan komt het leukste van de hele de ijskoffie. De toppings! We zijn al lang niet meer gezond bezig op dit moment dus laten we er vol voor gaan. Wat denk je bijvoorbeeld van slagroom, gekleurde spikkels en chocolade? Nootjes, vlokken en fruit? Je kan het zo gek niet verzinnen en het is lekker in je ijskoffie.

Dit zijn onze favorieten:

 

Welke ijskoffie maak jij altijd?

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved