Food

Dit gebeurt er met je lichaam een uur nadat je een Big Mac hebt gegeten

Als je de gele M eenmaal hebt gespot, is het moeilijk om er gewoon voorbij te gaan. Het lijkt wel alsof McDonald's jouw naam roept! De Big Mac is al jaren een grote favoriet bij de klanten en heel eerlijk: er is weinig lekkerder dan de beroemde Big Mac saus. Dat deze hamburger niet zo gezond is hoeven we je niet te vertellen, maar weet je ook wat er precies gebeurt met je lichaam nadat je de burger hebt verorberd? Wedden dat je hiervan schrikt...

Soms heb je gewoon een vette hap nodig. Op het moment dat je een Big Mac naar binnenwerkt ben je zielsgelukkig, maar je hebt vast weleens gemerkt dat je je daarna minder fijn voelt. Je voelt je misschien schuldig en je lichaam voelt anders aan - en niet op een goede manier. Dat is niet zo gek, want de Big Mac heeft een gigantische impact op je lichaam. Dat laat een infographic goed zien. 

Na 10 minuten
Je hebt net een Big Mac achter de kiezen en het smaakte je héérlijk. Dat komt doordat onze hersenen zich hebben ontwikkeld toen eten schaars was, dus kiezen we graag voor calorierijk voedsel. Geen wonder dat je zo graag bij McDonald's komt! Een Big Mac bevat 540 calorieën en veel suikers, waardoor je suikerspiegel torenhoog wordt. Je zit nu op je piek en voelt je heerlijk! 

Na 20 minuten
Denk je eraan om nóg een Big Mac te halen? Dat heb je te danken aan het broodje. Dit bevat grote dosissen maïssiroop en sodium, deze ingrediënten zijn erg verslavend waardoor je alleen maar kan denken aan nog meer eten. De ingrediënten kunnen ook voor obesitas, diabetes en hartaandoeningen zorgen.

Na 30 minuten
Er zit 970 milligram sodium in een Big Mac. Dit is ontzettend veel zout voor je lichaam. Na een halfuur krijg je hierdoor enorme dorst. Je nieren werken ontzettend hard om uitdroging tegen te gaan. Bovendien zorgt teveel sodium voor een hogere hartslag - en op langere termijn voor hartaandoeningen. 

Na 40 minuten
De suikerpiek is geweest, nu komt de daling. Je glucoseniveau daalt razendsnel waardoor je je moe en futloos voelt. Je lichaam snakt naar energie en daarom heb je zin om nog meer te eten. Je hebt vooral trek in zoet, de verleiding is groot om een McFlurry te bestellen. 

Na 60 minuten
Het duurt 24 tot 72 uur voor je lichaam voedsel heeft verteerd. Bij een hamburger duurt dat nog een stukje langer. Je lichaam is er dus nog wel even zoet mee. Het kan wel drie dagen duren! Bovendien duurt het 51 dagen om transvet af te breken. Transvetten worden gelinkt aan diabetes, obesitas en hartaandoeningen. 

Dit betekent niet dat je nooit meer een Big Mac mag eten. Maar, houd het bij af en toe! Zoals je hierboven hebt kunnen lezen, heeft je lichaam het zwaar te verduren nadat je een Big Mac hebt gegeten. Als je dat eens in de zoveel tijd doet kan het geen kwaad, maar McDonad's moet geen wekelijks bezoekje worden. 

Lees ook: Hoe worden de frietjes van McDonald's gemaakt?

LOVE dit artikel
1 meid heeft deze blog geloved