Hoe spreek je Tony's Chocolonely eigenlijk uit?

News door Emma

Als je ons voor iets wakker kunt maken dan is het wel voor een reep Tony's Chocolonely. Karamel zeezout, popcorn discodip of toch gewoon hazelnoot... het is onmogelijk om een favoriet te kiezen. Maar, hoe spreek je Tony's Chocolonely eigenlijk uit? Veel mensen blijken het verkeerd te zeggen en daarom geeft de marketingmanager van het merk opheldering. Zó hoor je het uit te spreken.

Of je nou ongesteld bent of gewoon wil genieten van iets lekkers, chocola is altijd het antwoord. Tony's Chocolonely is één van de populairste merken, vooral omdat ze zulke lekkere en originele smaken hebben. Maar veel mensen blijken de naam niet goed uit te spreken. Op de redactie zeggen we 'Tony’s Chocolony' of gewoon 'Tony's', maar wat is nu juist?

LINDA. nieuws besloot het aan de marketingmanager van Tony's Chocolonely, Pascal van Ham, te vragen. Volgens hem spreken mensen de naam inderdaad vaak verkeerd uit: “‘Tony’s Chocolony‘ komt het meest voor, dat zien we ook terug in zoekopdrachten op de site. Ik heb wel eens mensen ‘chocolo-nellie’ horen zeggen, dat vind ik de meest creatieve.”

De juiste manier om de naam uit te spreken is gewoon, zoals het er staat: Tony's Chocolonely. Het is dus de bedoeling dat je 'lonely' uitspreekt, je weet wel, het Engelse woord voor 'eenzaam'. En dat doen veel mensen niet! Op de vraag waarom zoveel mensen het verkeerd uitspreken antwoordt Pascal: “Ik kan er alleen maar naar gissen, we hebben het niet onderzocht. Maar het valt ons op dat mensen verpakkingen niet meer zo goed lezen".

'Lonely' is namelijk een bewuste keuze voor de merknaam. “Het merk ontstond doordat journalist Teun van de Keuken de strijd aan wilde gaan met kinderslavernij en andere misstanden in de chocolade-industrie. Dat was een eenzame strijd, want grote chocolademerken wilden zich er niet aan verbinden. Vandaar ‘lonely’ dus."

Sprak jij Tony's Chocolonely ook verkeerd uit?