Lifestyle

8 tips om blauwe plekken sneller te laten verdwijnen

Een klein stootje en het is al gebeurd: je hebt een blauwe plek. Het kan gebeuren en het is niet een heel groot probleem, maar sommige meiden hebben de pech dat de plekken heel langzaam wegtrekken. Vervelend, vooral in de zomer! Zo'n blauwe plek is niet zo charmant onder een rokje... Wil je dat jouw blauwe plek sneller wegtrekt zodat je zorgeloos rokjesdag kunt vieren? Lees snel verder, want hier vind je dé tips tegen blauwe plekken.

Je bent gevallen, je hebt je gestoten of soms zit 'ie er gewoon ineens. Iedereen heeft weleens een blauwe plek. Het is een vorm van een bloeduitstorting. De onderliggende bloedvaten gaan door een klap kapot, waardoor het bloed de weefsels in lekt. Het is geen ramp, maar nu het zomer is kunnen deze plekken wel vervelend zijn. Een blauwe plek verdient nu eenmaal niet echt een schoonheidsprijs... Gelukkig zijn er een aantal dingen die je kunt doen waardoor blauwe plekken sneller wegtrekken.

1. Koelen
Heb je net keihard je been gestoten tegen de tafel en voel je dat er een blauwe plek aankomt? Sprint (als je dat nog kan ;-)) naar de vriezer voor een koelelement. Heb je dit niet in huis, dan kun je ook een pak sperziebonen of iets anders wat je in de vriezer hebt liggen gebruiken. Door te koelen trekken de bloedvaten namelijk samen en kan het bloed minder snel wegstromen. Zo krijg je een minder grote plek. Nog meer voordelen van koelen: de roodheid en pijn worden minder erg!

2. Houd de plek omhoog
Je wil dat er zo min mogelijk bloed naar de plek stroomt. Daarom is het goed om het lichaamsdeel met de plek omhoog te houden. Op deze manier zal de plek minder verkleuren. Houd je arm zoveel mogelijk omhoog en als de plek op je been zit, kun je een kussen onder je been leggen als je in bed ligt of op de bank zit.

3. Rust
We hate to break it to you, maar je kunt het beste een avondje Netflixen als je jouw blauwe plek wil doen verdwijnen. Als je jouw spieren beweegt dan stroomt er meer bloed naar dat gebied. En dat is juist wat je niet wil met een blauwe plek! Nu heb je een perfecte reden om je lesje bodypump af te zeggen en een Netflix & chill avond in te lassen. Heel irritant, die blauwe plek ;-).

4. Masseren
Masseren is misschien wel het laatste waar je aan denkt bij een blauwe plek, maar het kan goed zijn om de huid rond de plek te masseren. Doet het heel veel pijn als je de huid rondom de plek masseert? Stop er dan onmiddellijk mee, dat is niet de bedoeling.

5. Fruit
Vitamine C helpt collageenweefsel opbouwen rond de bloedvaten. En dat helpt weer om de blauwe plek sneller te doen verdwijnen. Zorg dus dat je voldoende vitamine C binnenkrijgt op een dag. Sinaasappel en ananas zijn de beste keuzes.

6. Pijnstiller
Is de plek heel pijnlijk? Een pijnstiller kan helpen. Kies voor ibuprofen en vermijd paracetamol, de laatste kan de blauwe plek juist verergen.

7. Peterselie
Een natuurlijk geneesmiddel tegen blauwe plekken is peterselie. Koop verse peterselie, maal het fijn met een vijzel en breng de peterselie aan op de blauwe plek. Dit kruid werkt ontstekingsremmend en zorgt er dus ook voor dat je blauwe plek sneller verdwijnt.

8. Zon
Misschien wil je niet met jouw grote blauwe plek gezien worden, maar de zon kan helpen om jouw blauwe plek sneller te laten verdwijnen. De zon zorgt er namelijk voor dat de kleur sneller wegtrekt. Doe dus gewoon dat jurkje aan, ook al heb je een blauwe plek op je been! Schijnt de zon niet? Een zonnebankje werkt ook.

Heb jij snel blauwe plekken?

Bron, bron
Beeld: iStock

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved

Plaats als eerste een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook