Lifestyle

Met deze tips krijg jij een Pinterestwaardige kamer

Soms is het al heel moeilijk om je kamer netjes te houden, laat staan dat het er allemaal leuk uit moet zien. En dan wil je eigenlijk ook nog dat het praktisch is. Wat zijn wij als meisjes toch verschrikkelijk moeilijk! Instagram en Pinterest zorgen voor enorm veel inspiratie, en deze inspiratie gaan we delen. Dus, wil jij een Pinterestwaardige kamer voor weinig geld? Kijk dan snel met ons mee!

Je begint met de basis, kijk naar de vorm van je kamer. Heb je een vrij grote kamer? Dan kan je werken met een donkere kleur. Meestal is het mooi om één muur een kleur te geven. Zo houd je de kamer interessant. Bij een kleinere kamer is het mooi om juist alles licht te houden. Zo lijkt de kamer optisch wat groter. Heb je je kleur gekozen? Verf is meestal niet heel duur. Trommel een paar vrienden op om een dagje te schilderen. Zet een lekkere afspeellijst aan en die kamer is zo klaar!

Bedenk eerst een thema voor je kamer. Het is heel handig om een thema te bedenken, zo weet je als je nieuwe dingen wil aanschaffen voor in je kamer of het een goed idee is of niet. Scroll een beetje door Pinterest en vind een thema dat goed bij je past. Denk na wat wil bereiken met je kamer. Wil je echt een rustplek? Of wil je juist een zomerse chillkamer? 

Probeer te investeren in een mooi kleed. Een groot kleed zorgt gelijk voor een andere look and feel van je kamer. Je kan er heel goed je eigen stijl mee laten zien en het zorgt voor sfeer! Kies voor een licht hoogpolig kleed of wat denk je van een Perzisch tapijt, heel Pinterestwaardig! 

Time to accessorize! Je maakt of kraakt je kamer met accessoires, dus kies ze zorgvuldig uit. Less is more, denk na wat je écht wil. Misschien is het niet waar je meteen aan dacht, maar een plant in je kamer is altijd leuk! Van een kleine cactus tot een grote palm. Planten zorgen voor leven in je kamer! 

Speel met lampen, je hoeft niet altijd een grote lamp te hebben, je kan ook kiezen voor meerdere kleine lampjes. Zo creëer je een fijne sfeer. Bedenk wel dat je goed licht moet hebben om te studeren of om je make-up (heel belangrijk) te doen. 

Foto’s zijn altijd leuk, en je kan heel veel doen met hoe je foto’s presenteert. Denk bijvoorbeeld aan een waslijntje met foto’s of alle soorten lijstjes door elkaar op je muur. 

Hoe wil jij je kamer stylen?