Beauty

7 tips om je vette huid in de zomer onder controle te houden

Meiden met een vet huidtype hebben het iets zwaarder in de zomer dan mensen met een normale huid. Terwijl iedereen het uitschreeuwt van geluk dat de zon schijnt denk jij alleen maar OH NO, heb ik m’n poeder wel bij me? Helemaal als de hitte toeslaat wordt een vette huid al snel enorm glimmend tot het punt waarop het lijkt alsof je aan het zweten bent. Gelukkig kun je er het volgende tegen doen.

Hitte in combinatie met een vette huid zorgt ervoor dat je huid zo vet en glimmend wordt dat er bijna geen poeder tegenop kan. Maar maak je geen zorgen, er zijn inmiddels genoeg producten op de markt waarmee je je vette T-zone onder controle houdt. Thank God for makeup!

1. Blotting paper
Serieus, als je een vettere huid hebt kun je echt niet zonder een pakje blotting paper in je tas. Wij zweren erbij! Oké, het lijkt alsof je een vloeipapiertje op je gezicht dept en mensen vinden dat soms vreemd, maar het werkt echt ontzettend goed tegen glans. Ben je onderweg en heb je geen tijd om je make-up te checken en bij te poederen? Dan haal je een blotting sheet uit het pakje en dep je dit op de vette delen. Voilà, de glans is weg.

2. Begin met primer
Gezichtsprimer, oogschaduwbasis… Primers mogen echt niet in je make-up tasje ontbreken. Vooral tijdens de zomer is dit een onmisbaar product. Primer breng je aan onder je make-up en dit laagje zorgt ervoor dat je make-up hecht en dat het langer op z’n plek blijft zitten. Ideaal als het buiten warm is, dus.

3. Poeder je gezicht af
Kies het liefst voor poederproducten als je make-up draagt. Poeder zorgt er nu eenmaal voor dat je huid langer gematteerd blijft, waardoor je minder snel je make-up hoeft bij te werken. Foundation, blush, bronzer… Laat de vloeibare producten even links liggen en kies voor poeder.

4. Was je gezicht twee keer per dag
Zorg dat je twee keer per dag je huid grondig reinigt met de juiste producten die de talgproductie onder controle houden. Op die manier begin en eindig je jouw dag goed. Het is belangrijk dat je huid in ieder geval niet droog of trekkerig aanvoelt na het wassen, dus houd het bij milde producten om de huid niet uit te drogen. Als de huid uitdroogt maakt het juist meer talg aan, waardoor je huid vetter wordt.

5. Gebruik een dagcrème op gelbasis
Heb je weleens een dagcrème op gelbasis geprobeerd? Dit hydrateert de huid zonder dat het te intensief voedt als een gemiddelde crème. Dat betekent dat je wel de nodige hydratie krijgt, maar dat je huid niet mega gaat glanzen.

6. Draag minder make-up
Als het buiten warm is zweet je make-up eraf. Daar kun je soms niet eens met primers en poeders tegenop… Overweeg daarom om minder make-up te dragen. Wat dacht je bijvoorbeeld van een getinte dagcrème? Of alleen concealer op plekjes waar je het nodig hebt? Of überhaupt geen make-up? 

7. Koop een settingspray
Tegenwoordig verkopen steeds meer (drogisterij)merken settingsprays. Mocht je nog niet weten wat dit voor product is: het is een sprayflacon en de vloeistof in de flacon zorgt ervoor dat je make-up langer op z’n plek blijft zitten. Zo heeft MUA en ook Maybelline een spray in de collectie voor een vette huid!

Wat doe jij om je vette huid mat te houden in de zomer?

Must reads 👀