Fashion

DIY: spijkerjas met patches

Het is heerlijk weer, maar soms nog net iets te koud om de deur uit te gaan zonder een jasje. Wij hebben de oplossing! Een spijkerjasje zorgt voor warmte en het ziet er ook nog eens super fashionable uit. Je kunt het overal mee combineren en wat is er leuker dan je eigen customized jasje? Wij zijn fan! Benieuwd hoe je je eigen jasje maakt? Kijk dan snel verder. 

Denim jackets zijn echt enorm hip. Eigenlijk zijn ze nooit uit de mode geweest! Je kunt je jasje natuurlijk shoppen in de winkel, maar je kan ook je eigen jacket maken binnen no time. Het is namelijk heel makkelijk. Watch and learn.

Eerst ga je op zoek naar het perfecte jasje. Omdat je je jasje nog gaat opleuken mag het heel basic zijn. Dit zijn bijvoorbeeld twee heel goede opties:

Oversized spijkerjas €27

Distressed spijkerjasje €31

De volgende stap is je jasje 'destroyen'. Het destroyen van het jasje zorgt voor een stoerdere look, alsof jij en je jasje al 100 jaar onafscheidelijk zijn. Maak bijvoorbeeld wat gaten bij de ellebogen of knip een randje af. Doe je jasje daarna even in de droger, want dit zorgt voor een fluffy effect van de draden bij de gaten. 

Yes, nu komt onze favoriete stap, het zoeken van patches! Je kunt in verschillende webshops zoeken op 'patches' of 'emblemen'. Zorg wel dat je zoekt op 'iron on batch', zodat de patches kunt strijken op je spijkerjas. Als je heel handig bent met naald en draad is dat natuurlijk ook een optie. Zoek dan op 'sew on batch'. Wij hebben uiteraard wat inspiratie voor je gevonden. Hier volgen een paar té leuke batches:

Cat Iron On Patch €9,15

Eye Iron On Patches (3pk) €14,08

Strijkapplicatie harten €4,62

Dice Iron On Patches (3pk) €14,08

Girl Gang Patch €7,04

Als je de perfecte patches hebt gevonden ga je aan de slag. Lees de beschrijving goed door en strijk de emblemen voorzichtig op het jasje. Als je klaar bent heb je je eigen destroyed denim jacket, helemaal zoals jij het wil! Kijk hieronder naar inspiratie om jouw spijkerjasje te customizen.

Dan kunnen wij alleen nog zeggen: succes!

Welke patches zou jij op je jasje willen?

LOVE dit artikel
6 meiden hebben deze blog geloved