Door deze 10 dingen te doen voel jij je direct gelukkiger

Lifestyle door Lisa

Happiness is everywhere! Je moet er soms alleen even naar opzoek gaan. Je hoeft helemaal niet duizenden euro's uit te geven om gelukkig te zijn. Je kunt al gelukkig worden van kleine veranderingen in je leven. Ben jij altijd aan het klagen en waardeer je bepaalde momenten eigenlijk helemaal niet? Hmm, dan is dit één van de dingen die je zeker moet veranderen.

1. Stop met klagen
Als je continu bezig bent met klagen, ga je de positieve dingen niet meer zien. Stop met het focussen op negatieve dingen, maar focus eens op de positieve dingen. Als je alleen maar klaagt ga je je automatisch minder gelukkig voelen. Denk aan positieve dingen. Schijnt de zon? Ben je een dag vrij? Heb je een goed cijfer voor wiskunde gehaald? Allemaal kleine dingen waar je toch super gelukkig van kunt worden.

2. Verkies mensen boven spullen
Wil jij altijd de nieuwste gadgets? Ben jij vaak bezig met het kopen van mooie, dure spullen? Misschien word je daar heel gelukkig van, maar waarom zou je je rijk willen voelen met alleen maar spullen? Mensen kunnen jou ook heel rijk laten voelen! Ga eens gezellig met een vriendin een middagje op een terras zitten. Geniet van het weer en klets even bij. Instant happiness.

3. Wees gul in plaats van egoïstisch
Je hoeft echt geen geld uit te geven aan iedereen die je kent. Gul zijn draait niet alleen maar om geld. Ben jij altijd alleen maar met jezelf bezig? Af en toe moet je ook even aandacht geven aan anderen. Je kunt dus ook al gul zijn door je aandacht aan iemand anders te geven. Verander je plannen dus eens en neem dat me time-momentje een andere keer.

4. Verkies medeleven boven veroordelen
Ben jij iemand die mensen snel veroordeelt? Je kunt ook eens medeleven tonen. Veroordeel iemand niet direct, maar praat eens met diegene. Jij zou het toch ook fijn vinden als iemand dit bij jou doet? Het veroordelen van iemand heeft al snel te maken met negativiteit en dat is nu precies hetgeen wat je moet vermijden voor een gelukkiger leven.

5. Denk in oplossingen en niet in problemen
Problemen hebben vaak te maken met negativiteit en dit kan je humeur dus ook beïnvloeden. Denk daarom in oplossingen. Denk niet aan het probleem, maar denk aan hoe je het probleem op kunt lossen. Laat je positiviteit de vrije loop en kom maar door met die oplossingen. 

6. Accepteer dingen in plaats van er tegenin gaan
Sommige dingen kun je niet veranderen. Je kunt ervoor kiezen om je er continu tegen te verzetten, maar je kunt het ook gewoon accepteren. Als je continu dingen wil veranderen, dan blijf je je daar maar op focussen. Accepteer bepaalde situaties zoals ze zijn.

7. Laat dingen los
Deze tip past eigenlijk heel goed bij tip 6. Let it go! Sommige dingen kunnen niet veranderen of de kans is heel klein dat ze veranderen. Laat het daarom lekker gaan. Accepteer de situatie zoals het is. Iets loslaten kan heel erg moeilijk zijn, maar tegelijkertijd voel je je er vaak een stuk gelukkiger door.

8. Kies voor de dingen die jij zelf wilt
Laat niemand jou vertellen wat je wel en niet moet doen! Jij bent degene die de keuzes maakt over je eigen leven. Laat je ook niet zomaar beïnvloeden door iemand. Iedereen heeft een eigen mening en iedereen wil dingen doen die hij/haar leuk lijkt. 

9. Pluk de dag!
Carpe diem! Denk niet te veel vooruit, maar pluk elke dag. Probeer niet te veel in het verleden te leven, maar ook niet in de toekomst. Maak elke ochtend weer een aantal doelen voor jezelf en geniet van elke dag die je weer meemaakt. Zorg dat elke dag weer de moeite waard is om blij van te worden.

10. Slaap voldoende
Zorg dat jij elke ochtend weer helemaal fris en fruitig bent om vol goede moed aan de dag te beginnen. Ga 's avonds niet al te laat slapen zodat je helemaal uitgerust wakker wordt.

Heb jij nog goede tips om gelukkig te worden?

Bron, bron