11 tips die jou helpen met afvallen wanneer je een druk leven hebt

Lifestyle door Lisa

Wil je graag een paar kilo afvallen, maar heb je er gewoon echt geen tijd voor? Het kan zijn dat je een druk leven hebt en dat sporten en uitgebreid gezonde boodschappen doen erbij inschieten. Je koopt elke dag lunch en je gaat altijd met de auto naar school of werk. De tips uit dit artikel vragen natuurlijk wel wat motivatie van je, maar het is het helemaal waard.

1. Doe één keer per week boodschappen
Als je na een lange dag thuiskomt en er is niks gezonds in huis, dan ga je ongezond eten. Probeer één keer per week boodschappen te doen zodat je elke dag van de week iets in huis hebt. Je hebt misschien geen tijd om meerdere keren per week boodschappen te doen, maar probeer toch echt die ene keer per week wat tijd vrij te maken. Vergeet niet om van tevoren een lijstje te maken met alle boodschappen die je nodig hebt. 

2. Kook je maaltijden van tevoren
Wanneer je doordeweeks geen of weinig tijd hebt om volledige maaltijden te koken: doe dit dan op een moment dat je wel tijd hebt. Heb je in het weekend wat tijd over? Ga dan aan de slag in de keuken zodat je dit doordeweeks niet meer hoeft te doen. Zoek een lekker en gezond recept uit en maak er een flinke hoeveelheid van. Wanneer je thuiskomt van je werk of school hoef je het alleen nog maar op te warmen. Easy, peasy!

3. Maak je snacks van tevoren klaar
Even snel een Snickers tussendoor omdat je zo'n trek hebt? Niet doen! Wanneer je van tevoren gezonde snacks klaarmaakt, kun je deze zo meenemen. Snijd bijvoorbeeld wat komkommer en wortel en doe dit in zakjes. Elke ochtend kun je een zakje pakken en zo heb jij altijd een gezonde snack bij je.

4. Zorg dat je de juiste suikers eet
Vermijd de snelle suikers en ga voor de langzame suikers. Van snelle suikers krijg je even snel een sugar high, dus je voelt je eventjes heel energiek, maar vervolgens krijg je een mega dip! Langzame suikers zorgen langer voor een verzadigd gevoel en je hebt langer en meer energie. Don't: witte rijst, zoetigheid etc. Do: groente, zilvervliesrijst en fruit.

5. Zorg dat je altijd iets te eten bij je hebt
Je bent onderweg naar huis en je krijgt ineens gigantische cravings. Oh nee! Nu is het dus niet de bedoeling dat je iets ongezonds gaat kopen. Neem altijd een snack mee voor onderweg. En dan bedoelen we natuurlijk wel een gezonde snack en geen ongezonde suikerbom. 

6. Maak je ontbijt de avond van tevoren al klaar
Het scheelt veel tijd als je je ontbijt 's avonds al klaarmaakt. Heb je in de ochtend echt geen tijd of zin om te ontbijten? Dan kan dit heel veel tijd en gedoe schelen. Zoek je ontbijtjes waar je lang een verzadigd gevoel van krijgt? Lees dit artikel dan eens.

7. Heb geen all or nothing attitude
Af en toe moet je gewoon even lekker genieten van eten. Een keer uiteten gaan, prima. Een chocolademuffin eten? Waarom niet? Zolang je dit maar niet elke dag doet is dit geen probleem. Ga de volgende dag gewoon weer vol goede moed aan de slag met je gezonde voeding. 

8. Rooster je workouts van tevoren in
Als jij een druk leven hebt, dan heb je geen zin om super last minute nog te gaan sporten. Plan daarom je workouts van tevoren in zodat je wat meer houvast hebt. Als je echt geen zin/tijd hebt dan kun je één workout ook opsplitsen in meerdere interval workouts. 

9. Ruim je koelkast eens helemaal op
Je kunt hele gezonde boodschappen doen, maar het heeft geen zin als je alsnog stiekem heel veel ongezonde producten in je koelkast hebt staan. Die cravings kunnen dan ineens een stuk minder gezond uitvallen. 

10. Zoek een workout maatje
Het beste is om iemand te vinden die ook een drukke planning heeft. Probeer samen een geschikt moment te vinden om te gaan sporten en doe dit ook. Je kunt elkaar motiveren en ervoor zorgen dat jullie toch beweging krijgen. 

11. Zorg dat je workout spullen altijd klaar staan
Als je gaat sporten en je moet al je spullen en kleding nog bij elkaar zoeken dan kan dit vervelend zijn. De kans is groot dat je motivatie verdwijnt hierdoor. Leg je spullen en kleding vanaf nu klaar zodat je meteen kunt vertrekken.

Heb jij nog goede tips?

Bron, bron