Dit is de truc voor prachtige haren

Beauty door Maudy

Arghh, niets zo frustrerend als haar dat niet goed zit! Vooral in de zomermaanden lijkt ons haar soms wel een ontploft vogelnest... Gelukkig zijn er tegenwoordig een heleboel haarmaskers te vinden die ons haar zijdezacht en pluisvrij maken. Maar haarmaskers kun je ook heel makkelijk zelf maken! Wij zetten een aantal DIY's onder elkaar die voor een good hair day zorgen.

1. Avocado's zijn helemaal on trend op dit moment. Allereerst zijn ze super gezond én lekker, maar daarnaast zijn avocado's ook perfect om een haarmasker mee te maken. Avocado's helpen om je haar minder dof en droog te maken en hydrateren de hoofdhuid. Heb je een vette hoofdhuid? Dan is dit misschien niet het haarmasker voor jou.

Wat moet je doen? Super makkelijk: meng een rijpe avocado samen met een eetlepel olijfolie en een kopje melk in de blender en breng het daarna aan op je hoofdhuid. Belangrijk is dat je je vooral focust op de wortels van je haar. Spoel na ongeveer tien minuten het masker uit met lauwwarm water en je hebt weer zachte, glanzende lokken.

2. Op de redactie zijn we dol op onze krul- en stijltangen. Natuurlijk gebruiken we allemaal een hittebescherming, maar toch zijn we allemaal weleens schuldig aan het gebruiken van een krultang of stijltang zónder een heat protector in ons haar aan te brengen... Het volgende masker helpt om het haar weer wat sterker te maken. Je hebt het volgende nodig: één banaan en één eetlepel olijfolie. Verwarm de olijfolie en prak de banaan door de olie. Breng het aan op je haren en laat het ongeveer 20 minuten zitten. Spoel het daarna uit met lauwwarm water.

3. Ei is heel goed voor je haren en werkt zeer hydraterend. De eiwitten helpen het haar te voeden vanaf de haarwortels. Belangrijk is daarom om het haarmasker op de hoofdhuid aan te brengen. Daarnaast bevat ei vitamine A en B12 die de haren helpen om niet af te breken en om sneller te groeien. We like! Een haarmasker met ei is makkelijk te maken en geeft je haren direct een boost. Mix twee eetlepels olijfolie, een beetje melk, één eierdooier en een beetje citroensap. Laat het voor 20 minuten intrekken en spoel het daarna uit met koud water.

4. Haar dat geverfd is heeft extra aandacht nodig en een haarmasker is daarom een echte must. Door de chemicaliën die in haarverf zitten wordt je haar droog. Met één komkommer, een ei en één eetlepel olijfolie help je je haar weer sterker te worden. Meng de ingrediënten in een blender en laat het masker daarna zo'n 30 minuten intrekken in je haren. Spoel het maskers vervolgens uit en probeer dit ongeveer elke week te herhalen. Je ziet direct resultaat!

5. Sommige mensen hebben er bijna nooit last van, anderen al na één dag niet wassen... We hebben het over vet haar. Ben jij er ook helemaal klaar mee dat je elke dag je haar moet wassen? Probeer dan snel dit masker! Meng één ei en 50 gram yoghurt en breng aan in het haar en laat ongeveer 30 minuten intrekken. Als je dit elke week herhaalt zal je zien dat je haar minder vet wordt.

Welke maskers gebruik jij voor je haren?

Bron, bron