Lifestyle

Dit zijn de 7 leukste cafés van Den Haag

Den Haag staat misschien wat bekende hotspots betreft iets meer op de achtergrond vergeleken met Amsterdam en Utrecht, maar dat betekent niet dat Den Haag geen lekkere eetadresjes heeft. Sterker nog, sommige cafés zijn zò leuk dat je er echt een keer heen moet. Ben je toevallig binnenkort in de buurt of wil je graag een dagje weg? Lees snel verder als je wilt weten wat de leukste adresjes zijn!

Tosti van Josti
Alle tosti koninginnen opgelet: In Den Haag heb je een café wat helemaal in het teken staat van tosti’s: Tosti van Josti. Leuk feitje: alle tosti’s worden gemaakt en geserveerd door medewerkers met een arbeidsbeperking en de meeste producten zijn biologisch. Naast tosti’s serveren zij ook yoghurts, soepen, salades, verse sappen, huisgemaakte limonades, oer-Hollandse bieren en biologische frisdranken! Mocht je toch geen tijd hebben om plaats te nemen, dan kun je je order ook meenemen voor onderweg, oftewel take-away!
Adres: Korte Poten 5

Baklust
Vegetariërs worden vast blij worden van café Baklust, hier heb je namelijk een super gevarieerde biologische en vegetarische kaart. Baklust is de eerste biologische en vegetarische lunchroom van Den Haag en is sinds 2009 een begrip geworden. Mensen die veganistisch zijn of glutenvrij eten, hebben ook veel om uit te kiezen en hun cheesecake is echt to die for. Je kunt hier uitstekend terecht voor ontbijt, brunch, en lunch en er is naast een vaste kaart ook een wisselend weekmenu. Tip: er zijn diverse lasagnes, quiches, stamppotten en ovenschotels die je mee kunt nemen om thuis op te warmen.
Adres: Veenkade 19

BLOEM
Als je van interieur houdt en oog voor detail hebt, is BLOEM vast iets voor jou. Het is de ultieme plek om met een vriendin heen te gaan, maar op hun website zetten ze er specifiek bij dat er ook genoeg is om je vriend/man/broer/vader tevreden mee te stellen. BLOEM is ingericht als een huiskamer met alles erop en eraan, van een theepotlamp aan het plafond tot mooie bloemschilderijen aan de muur. Je kunt er terecht voor een high tea of high lunch, heerlijke taarten (de citroen meringue, hemelse modder en carrot cake zijn aanraders) en onder andere ook quiche, bruine boterhammen en American pancakes met blauwe bessen en mascarpone.
Adres: Korte Houtstraat 6

Hotel des Indes
Heb je wat geld om uit te geven (€39 per persoon) en wil je je even een prinsesje wanen in het meest luxe hotel van Den Haag? Dan moet je een keer de high tea proberen in het Hotel des Indes! Het hotel werd in 1858 als stadspaleis gebouwd en is sinds 1881 een hotel. Alle andere high tea’s die je tot nu toe hebt gehad zijn hier niks bij – het kost niet voor niks zoveel geld. Verwacht luxe sandwiches, warme hartige gerechten, patisserie, bonbons, verse scones en andere lekkere dingen. Leuk om je moeder een keer op te trakteren of met je familie heen te gaan.
Lange Voorhout 54-56

De Bakkerswinkel
Naast dat je De Bakkerswinkel onder andere ook kunt vinden in Amsterdam en Utrecht, kun je hem ook in Den Haag bezoeken. Het leuke aan dit café is dat hij in iedere stad anders is ingericht. Zo heeft die van Den Haag drie verdiepingen en is hij gevestigd in de Torengarage, waar een vrolijke, lichte sfeer hangt. Aan de toonbank kun je je eigen ontbijt of lunch samenstellen en verschillende jam’s en pasta’s kiezen. Er is ook een terras; extra leuk als het zonnig is!
Adres: Torenstraat 142

Meneer Chocola
Na een lange strandwandeling, sportsessie op het strand of gewoon tijdens het shoppen, kun je in Scheveningen bij Meneer Chocola terecht voor verse croissants, zelfgemaakt brood, lunch en gebakjes. De eigenaren houden zelf erg van surfen en zijn volleerde patissiers. In de zomer heb je allerlei frisse shakes en er is altijd de warme chocolademelk waar dit café zijn naam onder andere aan te danken heeft. Proberen: de banaan karamel American Pancakes en de Croque Madame. Bij Meneer Chocola worden vaak workshops georganiseerd, waarbij je onder andere zelf chocoladetaart en bonbons leert maken. Leuk!
Keizerstraat 124

Hop en Stork
Het heeft een ietwat vreemde naam, maar dit is een café waar alle chocoladeliefhebbers erg blij van worden. Je kunt er koffie, thee en smoothies drinken, maar de hoofdrol is toch gereserveerd voor alles waar chocola in zit. In het open chocolade atelier zie je hoe een truffel wordt gemaakt en giga veel smeltende chocola die uit verschillende kranen stroomt. Je kunt een proeverij van chocolade bestellen, die met versgebrande noten en gedroogd fruit geserveerd wordt, een luxe chocolademelk proberen (tip: melk-speculaas en puur) en bij broodjes kaas krijg je een chocolade balsamico dressing (?!). Als je het leuk vindt om meer over chocolade te leren, kun je deelnemen aan een van Hop en Stork’s workshops. Je krijgt hier uitleg over alles wat met het chocola te maken heeft en je kunt je eigen chocoladereep maken.
Adres: Passage 82

Hopelijk heb je nu genoeg leuke adresjes om uit te kiezen in Den Haag en mocht jij zelf nog leuke tips hebben, laat het dan hieronder weten!