Travel

9 tips om goedkoop vakantie te vieren

Reizen is onwijs leuk en leerzaam, maar helaas ook best prijzig. Vliegtickets, verblijf, eten.. Voor je de wereld kunt gaan ontdekken moet je eerst flink sparen. Maar niet getreurd: er zijn gelukkig best wat manieren om goedkoper te reizen. Niets houdt jou nu tegen om de wereld te ontdekken! Girlscene zet de beste tips in dit artikel op een rij.

1. Reis op het goedkoopste moment
Wil je je reis budget houden? Ga dan niet in hoogseizoen op vakantie. In de maanden juli en augustus wil iedereen op vakantie, dus de prijzen van zowel hotels als vliegtickets liggen hoger. Als je alleen in de schoolvakanties vrij kunt krijgen heb je weinig keuze, maar als je deze vakanties kunt vermijden moet je dat vooral doen.

2. Boek op dinsdag, vlieg op woensdag
Verschillende onderzoeken zeggen dat je het beste op dinsdagmiddag rond 15.00 uur kunt boeken omdat de prijzen dan lager zijn. Daarnaast kun je het beste op woensdag vliegen, omdat maatschappijen dan moeilijk alle stoelen vol kunnen krijgen en de prijzen dus lager zijn. 

3. Reis licht
Ten eerste omdat je anders extra voor je bagage moet betalen. Dus weeg ook vooral je koffer of tas voordat je vertrekt. Daarnaast is het ook handig om licht te reizen wanneer je op de plaats van bestemming bent. Met een rugzak is het mogelijk om lopend of met de bus naar je verblijfplaats te gaan, als je met een grote koffer moet slepen is dit al lastiger. Een taxi is onwijs duur, dus reis licht en bespaar geld op je vervoer.

4. Eet lokaal
In veel landen is het eten bij lokale tentjes veel goedkoper dan het eten bij grote zaken als McDonald's. Vooral in niet-westerse landen kun je heel lekker en goedkoop lokaal eten scoren. Skip dus vooral de grote ketens en zoek de zijstraatjes op. Wel even opletten of het er een beetje hygiënisch aan toegaat. Behalve dat het goedkoper is, is het ook veel leuker om lokaal eten te kopen. Zo steun je de horeca ondernemers en ontdek je de cultuur van jouw vakantieland. Check sites als TripAdvisor voor de beste eettips!

5. Geld opnemen
Geld opnemen in het buitenland kostmgeld. Of je nu een creditcard of pinpas gebruikt, voor iedere transactie wordt wat geld ingehouden. Probeer de keren dat je geld opneemt dus te beperken en neem een wat groter bedrag in één keer op. Doe dit alleen als je een goede plek hebt waar je het geld kunt bewaren, in een kluis of geldriem bijvoorbeeld. Het is niet verstandig om met veel contant geld op straat te lopen. 

6. Vluchten met overstap
Wanneer je niet per se haast hebt om op je bestemming te komen, kun je kijken naar vluchten met een overstap. Deze schijnen een stuk goedkoper te zijn dan rechtstreekse vluchten! Het kost je wat extra tijd en moeite, maar als je geld wilt besparen moet je ergens iets inleveren.

7. Boek een appartement 
Via sites als Wimdu en Airbnb kun je appartementen van locals huren. Dit is een stuk goedkoper dan een hotel. Voor een hotelkamer betaal je bijvoorbeeld al per persoon, terwijl je bij het appartement een vaste prijs betaalt voor de hele kamer. Daarnaast betaal je voor een appartement in het centrum vaak minder dan voor een hotelkamer in het centrum. Ook kan degene van wie je het huurt je misschien goede tips geven. Zo zie je meer dan de normale toeristentrekkers!

8. Bezoek de supermarkt
Iedere avond uit eten is heerlijk, maar niet zo fijn voor je portemonnee. In een hotel kun je niet koken, maar in een appartement natuurlijk wel. Ook het borrelen 's avonds kan best duur zijn, helemaal in grote steden. Ga liever naar de supermarkt en koop de dingen die je lekker vindt. Vervolgens ga je lekker in een park of op een bankje zitten. Zo voel je je gelijk een stuk minder toerist, kun je mensen kijken én spaar je geld uit. Win!

9. Verzekering
Ga je vaak op reis? Dan kun je waarschijnlijk beter een doorlopende reisverzekering afsluiten dan iedere reis apart te verzekeren. Dit schijnt behoorlijk wat geld te schelen. Zoek eens uit hoeveel je in totaal betaalt aan verzekeringen los en hoeveel het je zou schelen wanneer je gewoon een doorlopende reisverzekering zou afsluiten. Wie weet bespaar je zo al euro's.

Heb jij nog een goede tip om zo goedkoop mogelijk te reizen?

Bron, bron

LOVE dit artikel
1 meid heeft deze blog geloved