Beauty

10 tekenen dat je goed bent met make-up

7

Als we ergens lang mee bezig kunnen zijn, dan is het wel met make-uppen. Hebben we de tijd? Dan nemen we de tijd. ;-) Maar eerlijk is eerlijk: we hadden niet altijd zoveel skills als tegenwoordig en ja, we hebben de afgelopen jaren nogal wat geleerd door héél veel tutorials te kijken. Reden genoeg om eens de tekenen op een rijtje te zetten dat je goed bent met make-up.

1. Je volgt beautytutorials stap voor stap
Als NikkieTutorials of Tanya Burr een beautytutorial uploadt zit jij al met je make-up en kwasten klaar om de look na te maken. Je bent zeker schuldig aan video's meerdere keren bekijken om te zorgen dat je oogschaduw er precies hetzelfde opzit als bij de YouTubers. Jarenlange ervaring noemen we dit. ;-)

2. Een smokey eye ziet er niet uit als een blauw oog
Als jij een smokey eye maakt krijg je complimentjes. Inmiddels weet je precies hoe je deze look bij jezelf maakt en na jaren is het je gelukt om het er niet uit te laten zien als een blauw oog of een uit de hand gelopen panda look. 


3. Je kunt een winged linger zetten zonder spiegel
Oké, niet letterlijk, maar als het zou moeten kun jij nog je eyeliner zetten zonder een spiegel te gebruiken. Hoewel je het liefst natuurlijk wel met je neus op de spiegel staat. ;-) Zelfs vloeibare eyeliner aanbrengen met zo'n dun kwastje heb je helemaal onder de knie.

4. De juiste foundation(kleur) kiezen is geen probleem
Wat je belangrijk vindt is dat je basis goed is. De juiste foundation en de goede kleur kiezen kun je als geen ander. Je weet welke ondertoon je hebt en welk type foundation past bij jouw huidtype. Als je dit artikel leest heb je niets nieuws geleerd, omdat je al die kennis al had.

5. Je weet het verschil tussen verschillende foundations
BB cream, CC cream, getinte dagcrème, vloeibare foundation, poederfoundation... Jij weet de verschillen tussen de foundations en kan aan iedereen uitleggen wat iedere foundation doet en welke het beste bij je past. 

6. Als je beautyartikelen leest leer je niets nieuws
Zie je op Girlscene een artikel over wat highlighter is? Dan klik je er toch op in de hoop dat je iets nieuws leert. Maar de waarheid is dat je inmiddels zoveel weet over make-up dat je zelfs de beautyartikelen van het begin tot het eind kent.

7. Van ieder merk kun jij de beste producten opnoemen
Vraagt iemand je welke make-up je het beste van Catrice kunt kopen? Dan benoem jij dat de poeder en lipsticks goed zijn. Heeft iemand iets van MAC nodig? Jij somt zo op wat jouw favorieten zijn die een ander absoluut moet proberen. Make-up addict is je tweede naam. Sterker nog, als je een beautyoverhoring zou krijgen, dan haal jij een 10. 

8. Je gebruikt verschillende make-up kwasten
Oogschaduw aanbrengen en oogschaduw blenden zijn twee verschillende dingen en daarom gebruik je ook (minstens) twee verschillende kwasten. Bovendien gebruik je niet zomaar kwasten, maar zoek je ook kwalitatief betere kwasten uit. Goede tools zijn het halve werk!

9. Onzuiverheden verbergen kun je als geen ander
Als doorgewinterde make-up liefhebber die je bent weet wel hoe je onzuiverheden wegwerkt. Komt er een puist op terwijl je een belangrijke dag hebt? Dan pak jij de juiste concealers om dat kreng zo goed als het kan te verbergen. Die Lisa Eldridge tutorial waarin ze acne wegtovert met make-up heb je minstens drie keer bekeken.

10. Contouring is zeg maar echt jouw ding
Je bent de queen van contouring. Jij weet precies hoe je je jukbeenderen kunt aanzetten en ze vlijmscherp kunt maken door de juiste contourkleuren te gebruiken. Vervolgens zeg je ze nog even aan met highlighter en ben je, zoals ze zeggen, 'on fleek'.

Hoe goed ben jij met make-up?

LOVE dit artikel
1 meid heeft deze blog geloved

Plaats een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook

7 reacties

 • 3 jaar geleden Elisandra Melo Octavio

 • 3 jaar geleden Garrixer

  Als ik dit zo lees ben ik best goed haha

 • 3 jaar geleden Bluestpurple

  makeup is my bae!

 • 3 jaar geleden Martin Garrix 96

  haha ik ben dus goed met makeup XD

 • 3 jaar geleden Innocence

  ik ben noob. dat wist ik al.

 • 3 jaar geleden Purr

  Nou dat dus.

 • 3 jaar geleden Demi

  als ik dit zo lees, ben ik eigenlijk een echt beautyramp. terwijl ik best veel weet over make-up en het gewoon goed aanbreng en zo

 1. 1