9 snacks die je nog nooit hebt geprobeerd

Lifestyle door Eugenia

Misschien ben je uitgesnackt en heb je de meeste snacks allemaal eens een keer uitgeprobeerd. Sommige tussendoortjes zijn zo apart, dat je ze wel een keer uitgeprobeerd moét hebben. Ze zijn zeker niet voor iedere dag, maar wel een ervaring opzich. Lees snel verder als je binnenkort wat meer wilt experimenteren op snackgebied!

Gefrituurde Cadbury’s eieren
Britten staan nou niet per se bekend om hun gezonde levensstijl, en gefrituurde Cadbury’s eieren (een middelgroot paasei met vulling) is hier een perfect voorbeeld van. Als je je ooit had afgevraagd hoe het is om paaseitjes in de frituurpan te gooien, kun je het een keer proberen als je in Engeland bent. Als je het durft.

 

A photo posted by KITKAT (@kitkat) on

Japanse KitKat smaken
Waarom ze het doen weet niemand, maar Japanners hebben zich uitgeleefd op het gebied van KitKat. En waarom ook niet eigenlijk? Als je ziet hoe creatief ze te werk zijn gegaan met de oude vertrouwde KitKat (wasabi, zoete aardappel, aardbei cheesecake, appel, peer, kaneelkoekjes, groene thee, bruine suiker), vraag je je af waarom niet alle landen ter wereld daar mee bezig zijn. Super leuk souvenirtje om voor iemand mee te nemen als je uit Japan komt!

Gefrituurde Mars reep
Britten krijgen er geen genoeg van om hun lievelingschocola te frituren – zo ook de gefrituurde Mars reep. Traditioneel ontstaan in een fish and chips shop in Schotland, is deze snack misschien een graad erger dan een gefrituurd paasei. Mars is zelf niet zo blij met wat ze in Schotland met hun product hebben gedaan, maar als je er in je hele leven maar één keer eentje eet voor de ervaring, kan het vast geen kwaad.

 

A photo posted by OREO (@oreo) on

Oreo’s met pindakaas
Oreo’s zijn geweldig. En als je van pindakaas houdt, is dit een match made in heaven. Je hebt nu ook Oreo’s waar pindakaas al tussen zit in de supermarkt liggen, maar het is veel lekkerder om ze zelf in de pot de steken en in je eigen pindakaas te dopen. Alweer niet iets wat je iedere dag moet doen, maar o zo lekker!

Ham met meloen
Doe zoals de Spanjaarden en neem eens een keer een schijfje verse meloen met Spaanse serranoham. Het lijkt misschien raar – zoet met zout – maar deze smaken brengen elkaar juist helemaal tot hun recht. Echt het proberen waard en dit is wel een wat gezondere snack.

Toast met olijfolie en suiker
Dit is iets wat veel Spanjaarden als snel en makkelijk ontbijtje naar binnen werken. Niet de allergezondste snack op de wereld, maar er zijn ergere dingen en het is verrassend lekker. Olijfolie is trouwens wel hartstikke goed voor je, dus als je de suiker vervangt door een beetje zout, peper en basilicum en tomaat ben je al iets gezonder bezig.

 

A photo posted by eva (@nuevanutrition) on

Geroosterde groente chips
Als je hele erge chips cravings hebt, is het super simpel om wat groentes te roosteren. Snijd ze in plakken, sprenkel er een heel klein beetje olijfolie en zout overheen en je hebt een snack die veel lekkerder is dan gewone chips. Groentes die hier geschikt voor zijn: wortels en zoete aardappels, maar experimenteren met paprika en rode bieten kan ook geen kwaad.

Geroosterde amandelen
Dit is echt een heel lekkere (en gezonde) versie van borrelnootjes. Rooster amandelen in de oven met een beetje olijfolie, paprikapoeder, een snufje zout en je hebt een snack die je (bijna) zorgeloos kunt blijven dooreten.

S’mores
Heb je weleens de Amerikaanse S’mores geprobeerd? Als je in het bezit bent van volkoren crackers, marshmallows, een (pure) chocoladereep en een magnetron, is dit een snack die je in een handomdraai op tafel kunt zetten. Smelt een marshmallow een beetje door het onder een vlam (of aansteker) te houden en stop dit samen met de chocola tussen je cracker. Mmm!

Had jij deze snacks al eens geprobeerd?

Bron, Bron