7 mascara tips die iedereen moet weten

Beauty door Jasmijn

We kunnen niet zonder mascara! Serieus, stel dat we voor altijd naar een onbewoond eiland zouden moeten en we mochten maar drie dingen meenemen. Reken maar dat mascara op ons lijstje van dit-moet-absoluut-mee items staat! We zijn zo gewend om elke ochtend naar onze mascara te grijpen dat we niet eens meer 100% wakker hoeven te zijn om het spulletje vlekkeloos aan te brengen. Toch zijn er wel een aantal dingen die je moet weten over ja favoriete beauty product. Girlscene zet ze op een rijtje.

1. Borstel
Elk beautymerk dat een mascara uitbrengt denkt eerst na over de borstel. Een gebogen borstel zorgt voor gekrulde wimpers en een borsteltje met ‘haren’ geeft je wimpers een verlengende boost. Er zit dus wel degelijk een gedachte achter de borstel.

2. Zwart
Mascara’s zijn er in verschillende kleuren. Van funky blauw en paars tot de klassiekers zwart en bruin. Weet jij niet welke mascarakleur het beste bij jou past, dan moet je altijd voor zwart gaan. Zwart is sprekend en zorgt ervoor dat je ogen super opvallen. Bruine mascara oogt vaak zachter.

3. Waterproof
Gebruik alleen een waterproof mascara wanneer je het nodig hebt. Een fietstochtje door de regen, sporten of als je weet dat je met je vriendinnen een hele zielige film gaat kijken. Voor die momenten is een waterproof mascara je bestie. Waterproof mascara zorgt er ook voor dat je wimpers de hele dag perfect in de krul blijven zitten. Als finishing touch kun je dan nog een extra laagje waterproof mascara aanbrengen.

via GIPHY

4. Wimperkruller
Verslaafd aan onze wimperkruller zijn wij. We willen niet overdrijven, maar een dag zonder wimperkruller voelt als een dag niet geleefd. Zo geobsedeerd zijn wij door het item, die net zo onmisbaar is als de mascara zelf. Even je wimpers tussen de twee tangen van de kruller knijpen en dit maakt al een wereld van verschil.

5. Opbouwen
Hoe meer laagjes mascara hoe meer effect je zult zien. Deze laagjes kun je aanbrengen met dezelfde mascara, maar nog beter is het om de lagen op te bouwen met verschillende mascara’s. Gebruik er eerst eentje die de wimpers verlengt. Dan een mascara voor volume en eindig bijvoorbeeld met een waterproof. Geef je buitenste wimpers wat extra aandacht voor een flirterige oogopslag.

via GIPHY

6. Trend
Spinnenpootjes, gekleurde mascara, klonten, waar het om draait dit seizoen zijn statement lashes. Je hoeft dus niet braaf je geklonterde mascara uit elkaar te halen, smeer het er dik op en laat het gerust aan elkaar plakken. Denk jaren ’60 en ’70 bij deze mascara trend en more = more!

7. Oogmake-up remover
Heb je al die lagen mascara op je wimpers geborsteld dan is het ook weer belangrijk om deze er netjes af te krijgen. De kans dat je wimpers afbreken is namelijk groot. Zeker wanneer er een laagje keiharde mascara omheen zit. Om dit te voorkomen heb je een goede remover nodig. Meestal is het even uitproberen voor je er achter bent welke fijn is voor jou. Breng de remover aan op een watje en laat deze even inwerken op je oog. Hierdoor weekt de mascara los van je wimpers en kun je het makkelijk verwijderen.

Wat is jouw mascara tip?

template girlsceneKoopjes ontbreekt