Food

De lekkerste drankjes voor de zomer

Summer is coming! Ja, de zomertijd is alweer een tijdje in werking, de dagen worden steeds langer, de zon komt steeds vaker tevoorschijn en de temperaturen gaan omhoog. De hoogste tijd om je volledig voor te bereiden op de zomer. En wat is nou een zomer zonder heerlijke zomerdrankjes? De lekkerste drankjes om te drinken tijdens de zomer vind je hier.

Voor deze zomer heb je natuurlijk de lekkerste alcoholische en non alcoholische drankjes nodig! Wie weet ga jij wel een feestje geven waar je heerlijke drankjes wil serveren, of misschien ben jij gewoon op zoek naar dat ene perfecte drankje voor tijdens een warme zomerdag. Vergeet niet dat je een non-alcoholisch drankje ook heel gemakkelijk alcoholisch kunt maken en ook andersom! Op deze manier zijn deze drankjes dus vrijwel voor iedereen geschikt.

# Groene thee met sinaasappel
Thee in de zomer? Wees maar niet bang, want je mag de thee goed af laten koelen voordat je hem drinkt. Zet als eerste een flinke kop groene thee en laat deze helemaal afkoelen. Voeg vervolgens wat schijfjes sinaasappel toe en eventueel wat (vers) citroen- of limoensap. Het lekkerste is om wat ijsklontjes toe te voegen zodat je een heerlijk koude iced tea hebt. Liever de alcoholische versie? Voeg dan wat tequila of vodka toe. 

# Watermeloensap
Watermeloen is niet alleen geschikt om lekker op te eten, nee je kunt er ook heerlijke drankjes mee maken. Voor dit recept heb je watermeloen, vodka, vanille extract, tripple sec, verse limoensap en champagne nodig. Blend de watermeloen en laat deze hierna even afkoelen in de koelkast. Voeg vervolgens de andere ingrediënten toe behalve de champagne. Schenk het geheel in een glas en schenk als finishing touch wat champagne in het glas. Liever geen alcohol? Laat de tripple sec en champagne dan weg en voeg wat water of druivensap toe. Succes gegarandeerd!

# Pina Colada smoothie
Vanilleyoghurt, ongezoete kokosmelk, ananas, banaan, honing en vanille. Dit zijn de ingrediënten voor de meest lekkere cocktail! Je hoeft de ingrediënten alleen maar bij elkaar in de blender te doen. Blend het geheel tot het net niet helemaal glad is. Toch liever de alcoholische versie? Dan moet je alleen nog wat rum toevoegen. 

# Komkommer sangria
Sangria kan zeker meehelpen aan het ultieme zomergevoel. De basis voor deze sangria is een fles sauvignon blanc, dit is een witte wijn. Verder heb je komkommer, meloen en munt nodig. Snijd de komkommer in plakjes en voeg dit toe aan de wijn. Snijd de meloen nu in stukjes en voeg dit, samen met de munt, toe aan de wijn. Genieten maar van je zelfgemaakte sangria!

# Fruitmix
Perzik, mango, bosbessen, watermeloen en aardbei: het mag allemaal in dit fruitige drankje. Snijd alle stukken fruit en blend dit samen tot één glad geheel. Vervolgens schenk je wat sinaasappelsap bij de mix. Voeg wat ijsklontjes toe als je je drankje meteen wil drinken. Liever de alcoholische variant? Verplaats de sinaasappelsap voor rum.

# Perzik punch
Peach it your way met dit overheerlijke perzik drankje. Wat heb je nodig: het sap van perziken, gepureerde plakjes perzik, citroensap en ginger ale. Voeg alle ingrediënten samen en je hebt een super fris en zomers drankje. Als je zou willen kun je dit drankje tot wel drie maanden bewaren in de vriezer!

# Ice Tea met munt
Op zoek naar een verfrissend drankje met een bekend smaakje? Ga dan voor deze lekkere ice tea! Wat moet je doen? Kant en klare ice tea kopen of zelf maken en je hoeft alleen maar wat takjes munt toe te voegen. Zet het drankje vervolgens een tijdje in de koelkast en je hebt een heerlijk fris drankje.

# Tropische smoothie
Een mooie en lekkere smoothie is binnen handbereik met deze ingrediënten: mango, ananas en banaan. Blend deze drie ingrediënten tot een glad geheel en voeg tot slot nog wat limoensap toe voor de finishing touch. Je hebt nu een heerlijke gele smoothie die 100% naar de zomer smaakt!

# Gin Tonic met komkommer
Vind jij dit een rare combinatie? Geen zorgen, je bent niet de enige, maar het is dus een heel geschikt drankje voor de zomermaanden. Snijd komkommer in blokjes en doe dit samen met limoensap in de blender. Voeg vervolgens de gin toe en eindig met tonic. Je kunt voor de versiering nog een mooi stuk komkommer toevoegen in het glas.

 
Cocktailglazen  /  Receptenboek Cocktails

Welke van deze drankjes ga jij sowieso uitproberen?

Bron, bron

Must reads 👀