Lifestyle

Dit zijn de populairste bijbanen van het moment

Het is altijd fijn om een bijbaan te hebben. Misschien heb je het wel nodig om je vaste lasten te betalen, vind je het gewoon fijn om wat extra geld te hebben zodat je wat meer leuke dingen kunt doen, of wil je alvast wat geld sparen voor later. Maar wat zijn nu de leukste bijbaantjes van dit moment? Girlscene zet ze voor jou op een rij!

We love to work! Maar liefst 83% van de studenten heeft een bijbaan. De meeste studenten werken in de horeca of in een supermarkt, maar er zijn nog veel meer leuke bijbanen te vinden. De kans is dus groot dat jij ook een bijbaan hebt. Gemiddeld werken studenten zo'n 12 tot 35 uur per week. Dit kan heel veel zijn naast een studie, maar aan de andere kant kun je ook lekker wat geld bijverdienen.

De kans is groot dat jij genoodzaakt bent om te werken naast je studie. Een studie is duur en soms heb je een bijbaantje nodig om dit te kunnen betalen. Misschien heb je het geluk dat je ouders je (deels) bijstaan bij het betalen van je studie, maar dit is soms niet mogelijk en dan is een bijbaantje heel makkelijk om te hebben. Heb je niet per se een bijbaan nodig, maar wil je wel graag wat extra geld verdienen? Dan is een bijbaan ook super leuk en handig. Zo kun je vaker leuke dingen doen en kleding kopen!

Werken naast je studie kan lastig zijn omdat je studie misschien al veel tijd in beslag neemt. Toch kan een bijbaan je studie ook weer ten goede doen. Op deze manier krijg je de mogelijkheid om je voor te bereiden op het 'echte' werkleven. 

Wat zijn nu de meest populaire bijbaantjes van het moment? Wij zetten ze voor jou op een rijtje:
- Vakkenvuller in een supermarkt
- Kassamedewerker in een supermarkt
- Medewerker in een winkel
- Barvrouw
- Bediende in een restaurant 
- Promotiewerk
- Telefoniste in een callcenter
- Eigen website (bijvoorbeeld verkoop van kleding)
- Bijles geven
- Babysitten
- Student chauffeur
- Kranten of folders bezorgen
- Schoonmaakwerk

Zoals je ziet zijn er heel veel bijbanen en bij dit soort baantjes zijn ze vaak ook op zoek naar jonge medewerkers. Voor een bedrijf zijn studenten de goedkoopste werknemers en de kans dat je voor deze baantjes aangenomen wordt is dus relatief groot. 

Heb jij nog geen bijbaan, maar wil je er graag eentje in de wacht slepen? Met deze tips gaat dat jou vast en zeker lukken:
- Bedenk ten eerste wat je leuk vindt. Wil jij graag in een winkel werken of toch liever in de horeca? 
- Een baantje komt, over het algemeen, niet naar jou toe. Kom dus zelf in actie en laat ook mensen om je heen weten dat je op zoek bent. Zo kunnen zij het ook in de gaten houden.
- Ga zelf langs bij bedrijven om te laten weten dat je een baan zoekt. Op deze manier toon je iniatief en dit is iets wat bedrijven waarderen.
- Zoek je nog meer tips? Lees dan eens dit artikel. 

Heb jij ook een bijbaan? Wat voor werk doe je?

Bron, bron

LOVE dit artikel
2 meiden hebben deze blog geloved