News

Zo vaak hoor je dus je beddengoed te verschonen

Als je een grote hekel hebt aan het verschonen van je bed heb je waarschijnlijk niet veel zin om dit artikel te lezen. Sterker nog, waarschijnlijk wil je het niet lezen omdat je je beddengoed veel te weinig wast. Maar is er een ‘regel’ die je vertelt hoe vaak je je bed hoort te verschonen? Ja, blijkbaar is die regel er. De grote vraag is nu: doe jij het vaak genoeg…

Niets zo vervelend als je bed verschonen. Zie je het al voor je? Probeer je de hoeslaken aan de onderkant om je matras heen te doen, schiet het aan de bovenkant weer los. FRUSTRATIES! Je beddengoed verschonen is niet altijd een leuk klusje, maar als het eenmaal gedaan is geeft het je een voldaan gevoel. Slapen onder schone lakens is namelijk wél fijn. Maar terug naar het onderwerp: verschoon jij je dekens vaak genoeg?

Om een lang verhaal kort te maken: we slapen in onze eigen viezigheid. Denk aan stof, huidschilfers en zweet. Dat is nog niet alles, maar de vieze details besparen we je. Volgens onderzoekers moeten we daarom één keer per week het beddengoed verschonen om allergiën te voorkomen. Got it. Je slaapt namelijk zo’n 7 tot 8 uur per nacht in je bed en volgens het onderzoek wordt de ‘situatie’ -viezigheid- in je bed tussen de eerste en de tweede week dat je erin slaapt erger. Brr.

En… Verschoon jij je beddengoed volgens deze onderzoekers vaak genoeg?

Bron