News

Zó ontdek je of jouw kat links- of rechtspotig is

Je praat over jouw kat alsof het je beste vriendin is en bedient jouw pluizige vriend op zijn wenken (Nog een aai? Nog meer eten? Oké!)... Katten, het zijn net mensen! Dat klopt wel een beetje, want wist je dat katten ook een dominante hand - of in hun geval: poot - hebben? Met een simpel trucje kun jij erachter komen of jouw kat links- of rechtspotig is! 

Je hebt er misschien nog nooit over nagedacht, maar katten zijn ook links- of rechtshandig! Bij katten merk je er niet zoveel van als bij mensen, maar toch kun je er op een simpele manier achterkomen. Als super-baasje moét je toch weten of jouw pluizige dier links- of rechtspotig is? ;-)

Alles wat je nodig hebt voor dit trucje is een smal glas en een kattensnoepje. Leg het snoepje op de bodem van het glas. Jouw kat zal nu proberen om het snoepje uit het glas te halen. Het vergt soms wat geduld omdat sommige katten eerst alleen hun kop gebruiken, maar om het snoepje te pakken zal jouw kat toch echt zijn poot moeten gebruiken. De poot waarmee hij het snoepje uit het glas vist, is zijn dominante poot. 

Hieronder wordt het trucje voorgedaan:

Is jouw kat links- of rechtspotig?

Bron

LOVE dit artikel
1 meid heeft deze blog geloved