Je gelooft niet hoeveel celebs verdienen met één tweet

Celebs door Renee

Tegenwoordig is (bijna) iedereen heel actief op socialmediakanalen zoals Instagram en Snapchat, maar voor die tijd was Twitter dé app die iedereen regelmatig opende. Ook celebs. Maar holy cow, op de Girlscene redactie zijn we erachter gekomen wat celebs dus ongeveer verdienen met één tweet en geloof ons: je raadt écht niet hoeveel zij dus krijgen!

We denken misschien wel dat celebs hun geld verdienen met hun beroep. Door te spelen in films, op te treden, realityseries op te nemen... En ja, dat is ook zo, maar wist je dat social media ook een mega inkomstenbron is? Per tweet of foto kunnen celebs namelijk een behoorlijk bedrag binnenslepen omdat zij veel volgers en dus een groot bereik hebben. Laat de Girlscene redactie nu een tool hebben ontdekt waarmee je kunt uitvinden wat je favoriete celeb zo ongeveer krijgt voor een tweet. Houd je vast...


We weten wat Kendall Jenner en Gigi Hadid vangen als ze een Instagram post maken, maar hoe zit dat eigenlijk met celebs op Twitter? Laten we een paar celebs nemen zoals Kim Kardashian, Ariana Grande, Selena Gomez, Zoella en Taylor Swift. We halen ze door de tool Webfluential heen die berekent hoeveel zij ongeveer krijgen per tweet. Let's do it.

Kim Kardashian: $44,925 - $54,905
Ariana Grande: $43,535 - $53,210
Selena Gomez: $44,490 - $54,375
Zoella: $13,730 - $16,785
Taylor Swift: $54,185 - $66,225

Wow... Met andere woorden: in dit rijtje is Taylor de echte Queen of Twitter! De vraag is alleen hoe accuraat deze tool is, dus neem de bedragen vooral met een korreltje zout. Waarschijnlijk wordt er gekeken naar hoeveel volgers het account heeft en hoeveel tweets er worden geplaatst, want heus niet elke tweet is #spon. Anders hoeven celebs natuurlijk de rest van hun leven niets anders meer te doen dan tweeten, want het lijkt een lekker inkomen! ;-)

Wat vind jij van deze tool? Welk account ga jij door de tool halen?