Dit is de reden waarom je nooit aan je nagellak moet pulken

Beauty door Jasmijn

Het begint altijd klein, in een hoekje, maar voor je het weet is er geen houden meer aan en zit je toch een partijtje te pulken aan die nagellak. Hoe verleidelijk het ook is en hoe vaak je andere ook blijft vertellen dat het er niet lelijk uit ziet maar nail art is, toch kun je het maar beter niet doen. En wel hierom…

Lekker pulken aan je nagellak terwijl je onder de douche staat, op de trein staat te wachten of tijdens het kijken naar een spannende film. We zijn er allemaal schuldig aan en we weten stiekem ook wel dat het slecht is. Maar hoe slecht dit is voor je mooie nageltjes…?

Laagje lak, laagje nagel
Hoe lekker het ook is om eens even flink aan je nagels te peuteren het is zacht gezegd ‘niet echt een goed idee’. Wanneer je zo’n heerlijk groot stukje nagellak in een keer te pakken hebt voelt dat misschien als een overwinning, maar tegelijkertijd komt ook de bovenste laag van je nagels mee. Hierdoor worden je nagels broos, kwetsbaar en zullen ze sneller afbreken. En daar zit helemaal niemand op te wachten, verwijder daarom altijd zorgvuldig je nagellak.

template girlsceneKoopjes ontbreekt

Zwakke nagels
Knibbel, knabbel, knuisje wie knabbelt er aan mijn vuistje? We snappen dat de verleiding groot is en helemaal voor de nagelbijters is een gechipte nagel moeilijk te weerstaan. Maar dat geknibbel en knabbel aan je nagels is super schadelijk, plus ze zullen een stuk minder snel weer aangroeien.

Tips & tricks
Er zijn natuurlijk wel een aantal manieren waardoor je dat gepulk aan je nagellak tegen kunt gaan. Wat dacht je bijvoorbeeld van deze magic gel/nailpolish remover? Binnen no time zijn je nagels weer helemaal nagellakvrij en dat zonder schade aan te richten!

Ben jij een nagellakpulker?

Bron