De ultieme budget mascara test: welke is het best?

Beauty door Renee

Mascara... Wanneer vinden we eens the one? De zoektocht naar de perfecte mascara blijft doorgaan. Zo hebben we op de Girlscene redactie zowel goedkope als dure mascara's geprobeerd en eerlijk: vaak zijn budget mascara's net zo goed als de duurdere varianten. Tijd om de budget mascara's eens op een rijtje te zetten. Welke zijn de moeite waard?

De afgelopen tijd hebben wij - Girlscene's Renée en Melisa - veel verschillende mascara's getest. Maar welke mascara's zijn nu echt goed? We reviewen de budget varianten hieronder voor je! 

Catrice Glam & Doll False Lash MascaraBelofte: De mascara coat iedere wimper met mascara in slechts één streek. Het zorgt voor volle wimpers met spectaculair resultaat. 
Prijs: €3,99
Mascaraborstel: De mascaraborstel noemt Catrice een gebogen elastomeerborstel.
Formule: Tussen nat en droog in.
Buildable: Ja.
Resultaat: De wimpers zijn langer, voller en gekruld. Een spectaculair resultaat kun je het niet noemen, maar je merkt wel meteen dat het een fijne mascara is. En dat voor 4 euro! Een goede mascara voor overdag.
Cijfer: ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 8/10

Catrice 3D Lash Multimizer Effect MascaraBelofte
: Volle, prachtig gedefinieerde en gesepareerde wimpers binnen handbereik.
Prijs: €4,59
Mascaraborstel: De mascaraborstel is dik, flexibel en heeft korte nopjes.
Formule: Meer aan de natte kant.
Buildable: Nee.
Resultaat: Catrice maakt de belofte niet waar. De wimpers zijn inderdaad vol, maar dan op een spinnenpoten manier. Er is weinig separatie en vooral veel geklonter. Nee, deze mascara kun je beter laten liggen.
Cijfer: ♥ ♥ ♥ ♥ 4/10

NYC Get It All MascaraBelofte: De mascara geeft je alles wat je nodig hebt: krul, lengte en volume.
Prijs: €3,99
Mascaraborstel: De mascaraborstel is een ouderwetse mascaraborstel die niet dik of dun is.
Formule: Aan de droge kant.
Buildable: Ja.
Resultaat: De wimpers hebben inderdaad met krul, lengte en volume, maar het is geen spectaculair resultaat. Dat betekent niet dat het geen goede mascara is trouwens! De mascara brengt fijn aan en separeert de wimpers redelijk. Het is een prima mascara voor een goede prijs.
Cijfer: ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 7/10

Essence Forbiden Volume Mascara + Topcoat
Belofte: Dramatisch volume zonder klontjes. De topcoat zorgt vervolgens voor een false lash effect door de zwarte vezels aan je wimpers toe te voegen.
Prijs: €2,99 (mascara) en €2,89 (topcoat).
Mascaraborstel: De mascaraborstel is een conische vezelborstel, terwijl de borstel van de topcoat mascara juist recht en aan de dunne kant is.
Buildable: Nee, na de topcoat niet meer.
Resultaat: Als je eerst de mascara en dan de topcoat aanbrengt zie je dat de wimpers wat langer en voller zijn, maar dramatisch volume zonder klontjes is er niet bij. De wimpers zien er wat gewoontjes uit en voor een volume mascara zelfs dun. Niet echt een aanrader.
Cijfer: ♥ ♥ ♥ ♥ 4/10

NYC Get It All Las#tag MascaraBelofte: Direct volume én getinte wimpers is wat NYC met deze mascara belooft. 
Prijs: €3,99.
Mascaraborstel: De mascaraborstel is een 'ouderwetse' mascaraborstel. Niet dik, niet dun.
Buildable: Eén laag als de wimpers nog nat zijn.
Resultaat: Wow! De mascara brengt fijn (en zonder vlekken) aan, verlengt de wimpers meteen en maakt ze iets voller. Of je wimpers getint blijven als je dit iedere dag gebruikt hebben we niet getest, maar voor de volume alleen al zou je deze mascara eens moeten proberen.
Cijfer: ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 9/10

Miss Sporty Pump Up Booster MascaraBelofte: Tot vijftien keer meer volume en lange wimpers door collageen in de formule van de mascara.
Prijs: €4,49.
Mascaraborstel: De mascaraborstel is een groot en dik en de punt loopt taps toe.
Buildable: Ja.
Resultaat: Meh. Het beetje volume dat deze mascara geeft verdwijnt vrij snel. De mascaraborstel is simpelweg te groot om echt overal goed bij te kunnen en om iedere wimper te voorzien van mascara. Het is een oké mascara, maar de beloften worden niet helemaal waargemaakt.
Cijfer: ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 6/10

Hema Hypnotic Volume Mascara


Belofte: Extra volle wimpers, waarbij ik in één beweging meteen resultaat zou moeten zien. 
Prijs: €6.
Mascaraborstel: De mascaraborstel bevat haartjes die van groot naar klein lopen.
Buildable: Ja.
Resultaat: Ik vind dat het niet extreme volume geeft, wat deze mascara wel belooft. Daarbij mis ik een mooie krul in mijn wimpers. Wel zorgt deze mascara voor meer lengte, wat ik erg prettig vind. Het is geen mascara die ik zou aanraden, aangezien de belofte niet wordt waargemaakt. Daarbij vind ik het voor een budget mascara aan de prijzige kant. 
Cijfer: ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 5/10

Miss Sporty Studio Lash Designer Mascara

Belofte: Prachtige gestyled wimpers met een mooie krul. 
Prijs: €3,99.
Mascaraborstel: De mascaraborstel is van plastic en bevat kleine 'haartjes'. 
Buildable: Ja.
Resultaat: Deze mascara maakt mijn wimpers mooi lang en het geeft een glad resultaat. Toch mis ik wel de krul die deze mascara belooft. Na een tijdje verdwijnt echter het effect en zien mijn wimpers er minder mooi uit. Het is oké voor een mascara van €3,99.
Cijfer: ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 7/10

Etos Volume Mascara

Belofte: Dikke en volumineuze wimpers. 
Prijs: €5,99.
Mascaraborstel: De mascaraborstel bevat haartjes. 
Buildable: Ja.
Resultaat: Deze mascara doet niet veel goeds voor mijn wimpers. Ik mis de dikke en volumineuze wimpers die deze mascara belooft. Ik zou hem persoonlijk voor €5,99 niet kopen. Voor dit geld kan je namelijk een veel betere budget mascara scoren. 
Cijfer: ♥ ♥ ♥ ♥ 4/10

Miss Sporty Really Me Volume & Tint Mascara
Belofte: E
en mooie oogopslag met donkere wimpers en een ultieme 'No make-up look'. 
Prijs: €4,49.
Mascaraborstel: De mascaraborstel bevat kleine haartjes en loopt van breed naar smal. 
Buildable: Ja.
Resultaat: Deze mascara maakt mijn wimpers een stuk langer en sepreert ze erg goed. Het geeft geen klonten en dat vind ik persoonlijk erg fijn. Ik had het niet verwacht, maar ik ben eigenllijk wel erg tevreden over het resultaat!
Cijfer: ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 7/10

Lees ook: