Er is een reden waarom een zak chips slechts voor de helft gevuld is

News door Emma

Koop je een zak chips, maak je hem open en zie je vervolgens dat 'ie maar voor de helft gevuld is... Niks irritanter dan dat! Als je een zak chips in huis haalt dan wil je er ook volop van genieten. Maar voordat je denkt dat chipsmerken je afzetten: er is een reden waarom chipszakken voor de helft gevuld zijn! Wist je dit maar eerder ;-). 

Niks beter dan het geluid van een zak chips die opengaat (yesss, eindelijk weer HamKa's chips), maar aan de andere kant zorgt het ook voor een kleine teleurstelling. De zak is namelijk al voor de helft leeg! Waarom zijn zakken chips toch altijd voor de helft gevuld met lucht?

 

Een foto die is geplaatst door Lay's (@lays) op

De meeste mensen denken dat chipsmerken ons afzetten, maar niets is minder waar. Er is een heel goede reden waarom chipszakken niet tot de nok gevuld zijn! De lucht in de zak zorgt er namelijk voor dat onze geliefde chips niet geplet worden als de zakken in kleine kratten worden vervoerd. Als je de zak opent komt er overigens niet alleen zuurstof uit. De zakken zijn ook gevuld met stikstof. Dit zorgt ervoor dat de chips knapperig blijven, want zuurstof maakt de chips zacht. En dat willen we natuurlijk niet!

Dit maakt het chipsleed weer een beetje minder erg... Die lucht zorgt er gewoon voor dat we hele en knapperige chips kunnen eten!

Wat is jouw favoriete chips?

Bron