Dit is de echte reden waarom je zoent met je ogen dicht

News door Renee

Zoenen met iemand die je echt heel leuk vindt behoort misschien wel tot één van de leukere dingen op de wereld. Of misschien zoen je met iemand tijdens het uitgaan die je wel ziet zitten. Hoe dan ook, zoenen kan heel spannend zijn en ook jij doet bepaalde dingen tijdens de zoen zelf. Zoals je ogen sluiten bijvoorbeeld! Maar... Waarom is dat eigenlijk? Girlscene heeft het antwoord.

Waarschijnlijk denk je er niet over na als je zoent, want zoenen gaat bij de meeste mensen vanzelf. Maar wat is de reden dat je je ogen sluit als je naar voren leunt om iemand te zoenen? Daar is nu onderzoek naar gedaan en het resultaat klinkt eigenlijk heel logisch! Nu weten we eindelijk waarom we altijd onze ogen dicht doen.


Psychologen Polly Darton en Sandra Murphy deden onderzoek naar het fenomeen 'ogen sluiten tijdens het zoenen'. Blijkbaar vroegen zij zich ook af wat de echte reden is waarom we massaal met onze ogen dicht staan te zoenen. Door het onderzoek kwamen zij erachter dat het voor ons brein nogal moeilijk is om te concentreren op andere zintuigen als we dingen om ons heen zien tijdens het zoenen die ons afleiden. Duh. Daarom willen we wel onze ogen sluiten, omdat je dan veel meer van de zoen kunt genieten en het meer kunt 'voelen'.

Met andere woorden, zoenen voelt niet zo fijn met je ogen open in tegenstelling tot wanneer je ze dicht doet. Als je je ogen dicht hebt ervaar je meer van de zoen omdat je simpelweg niet afgeleid wordt!

Wat vind jij van het onderzoek? Zoen jij altijd met je ogen dicht?

Bron