Instagram zoals je het kent gaat hélemaal veranderen

News door Emma

Een kiekje van je ontbijt, een outfit of the day en een mooie selfie. Instagram is zonder twijfel één van onze favoriete socialmediakanalen. Maar Instagram gaat binnenkort helemaal veranderen en daardoor ligt de app nu gigantisch onder vuur. Veel mensen zijn namelijk absolúút niet blij met deze grote verandering. Zeg maar vaarwel tegen Instagram zoals je het nu kent...

Waar iedereen al bang voor was, gaat echt gebeuren: Instagram gaat steeds meer op Facebook lijken. Binnenkort verandert je timeline namelijk drastisch. Nu komen de kiekjes in chronologische volgorde voorbij; je krijgt de meest recente foto als eerste te zien. Maar dat is over een tijdje verleden tijd.

Instagram gaat een algoritme invoeren. Dit houdt in dat Instagram op basis van jouw gedrag gaat bepalen welke foto’s je als eerste te zien krijgt. Daarbij wordt er bijvoorbeeld gekeken naar welke mensen je volgt en welke foto’s je leuk vindt. Net als bij Facebook dus. 

De reden? Een woordvoerder van Instagram stelt dat we nu zo'n 70 procent van onze timeline missen. Door een algoritme zou je nooit meer het nieuws missen dat voor jou interessant is.

Veel mensen zijn erg boos om de verandering en zien een algoritme totaal niet zitten. Tegenstanders vinden het jammer dat Instagram steeds meer op Facebook gaat lijken, ook omdat er nu al advertenties zijn. 

Volg jij Girlscene al op Instagram? Voeg ons toe op @girlscene.nl.

Wat vind jij van deze Instagram verandering? Vind je het goed of wil je dat het zo blijft zoals het nu is? 

Bron