Beauty

10 gouden tips voor het zonnen

Ahhhhh, niets is lekkerder dan de warme zonnestralen op je huid voelen. Goed nieuws, want de warme maanden zijn aangebroken! Het duurt niet lang meer voordat de tijd aanbreekt dat we zomerjurkjes aantrekken en lekker naar het strand en zwembad gaan. Dat betekent dat het ook weer tijd is om even op een rijtje te zetten hoe je veilig kunt zonnen.

1. Kies de juiste factor
Laten we allereerst met het logische beginnen: kies de juiste factor om je huid te beschermen. Je kunt de huid namelijk onderverdelen in verschillende huidtypes: van huidtype 1 tot huidtype 5. Huidtype 1 verbrandt snel, terwijl iemand met huidtype 5 (bijna) niet verbrandt. In dit artikel lees je welke factor bij welke huidtype past.


2. Gebruik de juiste zonnebrandcrème

Er zijn veel verschillende soorten zonnebrandcrème. Sterker nog, niet iedere variant is een crème! Zo bestaat er ook olie, melk en een gewone een lotion. Er is niet voor niets verschil tussen deze verschillende soorten zonnebrand. Wil je weten welke zonnebrand bij jou past? Klik dan hier.

3. Vergeet bepaalde lichaamsdelen niet in te smeren
Het is logisch dat je je gezicht insmeert, maar de kans is groot dat je dan je oren vergeet. En smeer je trouw je handen in? Daarnaast verbranden je knieholtes, de bovenkant én onderkant van je voeten snel. Pas ook op met de randjes van je (bad)kleding, want als je hier niet goed smeert ligt verbranding op de loer. Goed om te weten dat je extra aandacht aan deze plekken kunt besteden. :-)

4. Scrub je huid
Als je mooi en egaal bruin wil worden is het aan te raden om eerst even je huid te scrubben voordat je de zon ingaat. Maar let op: scrub liever niet de huid direct voor het zonnen. We spreken uit ervaring, want als je dan verbrandt is het echt heel pijnlijk. Dus doe het zo'n 24 uur van tevoren, dan zit je goed. Trouwens, je bruine kleurtje blijft dan ook nog eens veel langer hangen. Score.


5. Draag een hoed en zonnebril

Het is niet een prettig gevoel als je hoofdhuid verbrandt, maar die kans is wel aanwezig als je lang in de zon bent. Probeer daarom niet alleen je haar naar achteren te kammen in plaats van een midden- of zijscheiding te dragen, maar bescherm jezelf ook door een hoed en een zonnebril op te zetten.

Heb je geen hoed? Breng dan een speciale SPF aan die gemaakt is om je lokken te beschermen.

6. Blijf niet te lang in de zon
Waarschijnlijk ken je de 'regel' dat je de zon het beste tussen 12 uur en 3 uur 's middags kunt vermijden, omdat de zon dan op z'n sterkst is. Maar eerlijk, houden we ons daar allemaal aan? Belangrijk om te onthouden is om in ieder geval niet te lang in de zon te blijven. Van niets naar ineens 8 uur op het strand liggen is namelijk niet heel bevordelijk voor je huid. In plaats daarvan is het een beter idee om je huid langzaam te laten wennen aan de zon.

7. Ook met bewolking kun je verbranden
Niet iedereen weet of heeft door dat je huid ook kan verbranden als het buiten bewolkt is. Smeer jezelf dus altijd in, ook als het minder lekker weer lijkt buiten. Zijn je armen bloot? Dan is het handig om die even in te smeren voordat je vertrekt.


8. Bescherm jezelf goed in het water

De zon weerkaatst op het water, waardoor je niet alleen sneller bruin wordt, maar ook sneller kunt verbranden. Houd daar rekening mee als je aan het zwemmen bent of op een luchtbed ronddobbert. Helemaal als je huid snel verbrandt, want op het water lijkt het dubbel zo hard te gaan.

9. Koop waterproof zonnebrand
Om even op tip 8 door te gaan: ben je veel in het water of zweet je veel? Koop dan waterproof zonnebrandcrème. Dan glijdt dat niet meteen van je huid als je zweet of zwemt en ben je dus nog redelijk goed beschermd. Ook voor sporters is er speciale zonnebrand verkrijgbaar, dus neem een kijkje in de drogisterij of parfumerie om de juiste variant voor jou te vinden.

10. Smeer je huid regelmatig in
Deze tip ken je als het goed is al, maar het is een belangrijke tip en daarom benoemen we het nog eens: smeer je huid regelmatig in. Lees de gebruiksaanwijzing op de verpakking van je zonnebrandcrème. Grote kans dat er staat dat je iedere twee uur (of na contact met water of overmatig zweten) opnieuw moet smeren om je huid te beschermen.

Op de foto's zie je de volgende producten:
♥ Biodermal Hydraxol zonnecrème voor het gezicht SPF 50+ €19,99
♥ Garnier Ambre Solaire Sensitive Expert olie SPF 50+ €18,99
♥ Garnier Ambre Solaire Sensitive Expert SPF 50+ €19,99
♥ Garnier Ambre Solaire Sensitive Expert SPF 50+ Kids €18,99
♥ Clinique Mineral Sunscreen Lotion for body SPF 30 €28

♥ Biodermal After Sun verkoelende gel-crème €16,99
​♥ Sans Soucis After-Sun Repair Mask €22,95

​♥ Keune Serum Sun Sublime €18,95

Wat zijn volgens jou de beste tips om veilig te zonnen?

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved