Dit moet er sowieso op je bucketlist staan

Lifestyle door Jasmijn

Collect moments, not things. We dromen allemaal van dingen die we graag zouden willen doen. Dit varieert van het springen uit een vliegtuig (met parachute natuurlijk, we zijn niet gek) tot diepzee duiken in Thailand, maar wat dacht je van het breien van een sjaal? Onze eigen bucketlist is bijna niet meer bij te houden, maar we hebben altijd nog wel een plekje over voor een te gekke once in a lifetime adventure!

Parachute springen
Natuurlijk kun je in een heel exotisch land uit het vliegtuig springen, maar Nederland is ook heel spectaculair om een vrije val boven de maken. Er is niets zo eng en tegelijkertijd zo cool als parachute springen.

Doe mee in een cultureel evenement
Of het nu het waterfestival in MyanMar, Holy festival in India of het vieren van het Chinese nieuwjaar.

Leer breien
Misschien in het begin nog niet heel rustgevend, maar als je eenmaal het ritme hebt te pakken en weet hoe het moet dan zul je heel zen zijn. Plus, als je nu begint heb je de volgende winter sowieso een heerlijk warm nekje.

Duiken
Ontdek de wonderen wereld van het onderwater leven. Zwem mee met schildpadden of zie eindelijk Nemo in het echt!

Koop een camera
Tuurlijk, je telefoon maakt prima foto’s maar dat is toch net iets anders. Maak elke dag op een bepaald moment een foto. Hoe leuk dat je aan het einde van het jaar een dagboek van foto’s hebt? Nog leuker als deze ook onder wat kan, kun je meteen die Nemo op de kiek vastleggen.

Schrijf een brief
Of het nu een anonieme brief is naar een willekeurig adres (wie weet wie je bereikt) of een lieve notitie naar je oma of vriendje. Een mooie envelop op de deurmat vinden na een zware dag is toch veel leuker dan een ping in je inbox?

Pak de trein
Spreek met vriendinnen op een bepaalde tijd af op het station en pak de eerste trein die op dat moment aankomt. Neem deze trein tot het eindpunt of stap ergens willekeurig uit en pak daar weer de eerste trein die aankomt. Laat het toeval bepalen waar jullie eindigen, wie weet op wat voor mooie Nederlandse plekjes je opeens komt.

Skinny dippen
Niet nadenken, doen! Trek al je kleren uit en ren poedelnaakt de zee in!

Roadtrip
Verzamel al je vriendinnen, leen de auto van je ouders, gooi een tentje in de achterbak en trek uit op avontuur! Je hoeft niet direct naar Italië te rijden, Duitsland en België zijn al avontuurlijk genoeg.

Ga naar een mega groot festival
Spaar én kies een mega vet festival uit. Ga naar Lowlands of pak het helemaal groot aan en koop een kaartje voor Coachella of Burning Man. Reken maar dat dit een ervaring is die je nooit meer vergeet.

Druk je foto’s af
Pak je camera erbij en kies de leukste foto’s uit. De gekste kiekjes met vriendinnen of de mooiste selfies. Plak ze in een boek. Wedden dat je jezelf over een paar jaar dankbaar bent dat je dat gedaan hebt?

Disney Land
Ga naar Disney Land en verlaat het park niet voor sluitingstijd. Probeer alle attracties uit én ga op de foto’s met je favoriete prinses. Wat maakt het uit dat je in de rij staat met allemaal kleine meisjes van vier?!

Leer surfen
Meld je aan bij de plaatselijke surf school of ben je op een tropisch eiland, scout dan eerst een aantal scholen. Diegene met de leukste surfdudes, daar meld jij je natuurlijk aan voor een persoonlijk lesje in de golven.

Zie de zonsopgang
Heb jij de zon al eens zien op komen boven je eigen stad? Blijf de hele nacht wakker en maak de prachtige zonsopgang eens bewust mee.

Backpacken
Pak je tas en trek er in je eentje op uit! Vlieg naar de andere kant van de wereld en trek van hostel naar hostel terwijl je de leukste mensen ontmoet en de vetste dingen doet. Of pak de trein door Europa en eet pizza’s en gelato in Italië, tapas in Spanje of macarons onder de Eiffel toren.

Wat staat er op jouw bucketlist?

template girlsceneKoopjes ontbreekt

Bron, bron