Beauty

Review: deze zelfbruiners moet je proberen

7

Neem Girlscene's Emma, Renée en Lisa en je hebt zo de drie geschikte kandidaten te pakken voor een uitgebreide zelfbruinertest. Alle drie hebben we een vrij lichte huid en nu de warme maanden eraan komen voelen we langzaamaan de druk om weer een kleurtje op te bouwen. Omdat we liever zelfbruiner gebruiken dan zonnen, testen we er alle drie één uit!

Dat de zon schadelijk voor je huid is hoeven we je vast niet uit te leggen. Daarom is zelfbruiner zo'n fijn product om te gebruiken. Hiermee bouw je meteen een kleurtje op, zonder de schadelijke effecten van UV-straling. Daarnaast is zelfbruiner ook ideaal om te gebruiken als je een lichte huid hebt en een kleurtje wil hebben. Als je het 's avonds aanbrengt zie je er de volgende ochtend uit alsof je een weekje naar Ibiza bent geweest! Maar de ene zelfbruiner is beter dan de ander. Girlscene's Emma, Renée en Lisa testen er drie uit.


Clinique Self Sun Body Tinted Lotion

De Clinique Self Sun Body Tinted Lotion is een zelfbruinende lotion. Omdat dit de kleur light-medium is krijg je niet meteen een mega bruine huid, maar juist een subtiel kleurtje. Lisa test 'm uit.


Zonder zelfbruiner


Na één laag zelfbruiner


Na de tweede laag zelfbruiner

Structuur: De zelfbruiner van Clinique is een vloeibare substantie met een goudbruine kleur. 
Aanbrengen: Je kunt de zelfbruiner aanbrengen zoals je zelf wil. Er zit geen speciale handschoen bij of een spons, dus daarom heb ik het gewoon met mijn handen aangebracht. Je smeert de zelfbruiner makkelijk uit en het trekt ook snel in. Na ongeveer 10/15 minuten is de zelfbruiner volledig ingetrokken.
Geur: Omdat de zelfbruiner parfumvrij is ruikt deze niet heel lekker. Ik vind de geur zelf niet vervelend, het ruikt een beetje hetzelfde als wanneer je een dag in de zon hebt gelegen. 
Resultaat: Na één keer smeren is het resultaat al overweldigend. Mijn huid is veel bruiner en het lijkt alsof ik net terug ben van een weekje zonvakantie. Ik heb de zelfbruiner ook op mijn gezicht aangebracht. Dit is eigenlijk niet de bedoeling, maar ik was hier wel heel erg benieuwd naar. De reacties waren heel positief. De kleur ziet er natuurlijk uit en is niet too much.
Prijs: €23,95
Cijfer: 8


Biodermal Sun Kissed Zelfbruinende Bodylotion & Gezichtscrème

Biodermal Sun Kissed Zelfbruinende bodylotion is een hydraterende lotion die je huid geleidelijk bruiner maakt. Het belooft je een egale en zomerse gloed te geven waarvan je het resultaat na vier uur al ziet. Emma probeerde deze zelfbruiner uitgebreid, net als de zelfbruinende gezichtscème uit dezelfde lijn.


Zonder zelfbruiner


Na één laag zelfbruiner (op een iets later tijdstip gemaakt)


Na de tweede laag zelfbruiner

Structuur: Het is een vloeibare, witte substantie die eruitziet als een normale bodylotion.
Aanbrengen: Op de verpakking staat dat je de zelfbruiner kunt aanbrengen met je handen, dat heb ik dan ook gedaan. De zelfbruiner smeert makkelijk uit, eigenlijk zoals een bodylotion. Je moet de crème wel even laten intrekken, anders geeft het af op je kleding. Een minuutje of tien is voldoende. Was je handen na afloop goed, want voor je het weet heb je iets te oranje handen (oeps...)!
Geur: De zelfbruiner ruikt fris en fruitig, een beetje perzik-achtig. Best lekker, maar als de crème is ingetrokken vind ik het iets minder worden. Maar hé, zelfbruiner ruikt nu eenmaal niet zo lekker als andere crèmes.
Resultaat: Het resultaat is heel subtiel. Perfect voor mensen die huiverig zijn voor zelfbruiner zoals ik! Mijn huid is erg licht, dus ik was bang dat ik er als een wortel uit zou zien. Dat is gelukkig niet het geval! Het resultaat is zelfs zo subtiel dat niemand het heeft opgemerkt, behalve dat ik er gezond uitzie. Mocht je het resultaat te minimaal vinden, dan kun je altijd nog een laag smeren. Zo heb je zelf in de hand hoe tan je wilt worden en dat vind ik erg fijn aan de zelfbruiner van Biodermal. Ook pluspunten voor de gezichtscrème, die is nog iets milder en dus 'veiliger' in gebruik.
Prijs: De bodylotion en gezichtscrème kosten beide €14,99 per stuk.
Cijfer: 8


Benefit Zero Tanlines Allover Body Bronzer

Benefit Zero Tanlines is eigenlijk geen zelfbruiner, maar een body bronzer. Het lijkt op een zelfbruiner, maar het verschil is dat je het aan de einde van de dag van je lichaam kunt spoelen. Omdat een bruin kleurtje in een handomdraai ideaal klinkt, wil Renée deze body bronzer weleens uitproberen.


Zonder body bronzer


Boven met de body bronzer, onder niets

Structuur: De body bronzer is een dikke vloeibare substantie die donkerbruin van kleur is.
Aanbrengen: Je brengt de body bronzer aan met de spons die je in de dop van de fles vindt. Hiermee kun je de bronzer egaal aanbrengen zonder dat je handen vies worden. Je doet de bronzer op de spons en vervolgens breng je het met ronddraaiende bewegingen aan. Om echt een kleur op te bouwen moet je wel meerdere lagen aanbrengen, maar voor een subtiele kleur is één laag ook genoeg. Dat is ideaal als je een bleke huid hebt.
Geur: Heel zoet en zomers.
Resultaat: Je moet het product wel even in de huid werken voor een egaal resultaat. Droge plekken worden door deze body bronzer benadrukt, dus zorg dat je huid goed gehydrateerd is. Het maakt je huid één tot een paar tinten donkerder, afhankelijk van hoeveel je aanbrengt, en het blijft tot 12 uur zitten. Let wel op dat je de body bronzer afspoelt als je je handen wast. Daarom is dit vooral een fijn product voor de benen. Ideaal als je even geen tijd hebt voor zelfbruiner!
Prijs: €32,50
Cijfer: 7

Welke zelfbruiner gebruik jij?

LOVE dit artikel
2 meiden hebben deze blog geloved

Plaats een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook

7 reacties

 • 3 jaar geleden Glamorgana

  Wauw, die van Clinique lijkt echt goed! Ik word zelf echt nooit bruin, dus misschien die maar eens proberen.

 • 3 jaar geleden lisanneeee

  Misschien een hele stomme vraag, maar als je dit vaker smeert blijft het dan ook zitten als je gaat zwemmen? Maakt het je huid ook écht bruiner en niet alleen voor 1 dag??

 • 3 jaar geleden Oats

  Ik vind de resultaten echt goed! Niet vlekkerig of oranje-bruin.

  Ik kijk wel op van de prijzen zeg...Een paar uurtjes zon is veel voordeliger

 • 3 jaar geleden Distel

  Ik ben ook wel enthousiast over de zelfbruiner van en het effect bij Lisa! Wauw, ik denk dat ik die ook maar eens ga proberen

 • 3 jaar geleden Soepstengel

  Ik vind het bij Lisa het mooist en het beste uitpakken.

 • 3 jaar geleden Lisa - Stagiaire Girlscene

  @Esmee Steijn Ik heb gesport met de zelfbruiner op en deze heeft niet afgegeven!

 • 3 jaar geleden Esmee Steijn

  Geven de zelfbruiners niet af? Bijvoorbeeld als je gaat zweten of iets?

 1. 1