Lifestyle

Dit zijn de voordelen wanneer je al lang een relatie hebt

4

Ooit gehoord van high-school sweethearts? Mensen die op de middelbare school een relatie krijgen en de rest van hun leven samen blijven. Op jonge leeftijd een relatie krijgen is super leuk, maar je omgeving kan dit wel eens anders zien. Is het niet saai om zo lang verkering te hebben? Dit artikel is voor iedereen die deze vraag ook vaak krijgt én voor iedereen die hem stelt. Want lieve lezer: het is echt niet saai! Girlscene vertelt je waarom.

1. Je hebt altijd iemand die achter je staat
Wanneer je lang samen bent ken je elkaar door en door. Je weet waar de ander moeite mee heeft, of waar iemand onzeker over is. Het fijne aan een lange relatie? Hij of zij is degene die je vertelt dat je het wél kan. Dat je goed bent in wat je doet, dat je fouten mag maken. Lieve vriendinnen of familie kunnen dat uiteraard ook voor je doen, maar het is super fijn als je liefde ook als een baksteen achter je staat.

2. Je leert van elkaar
De een is een aanpakker, de ander een uitsteller. Hij is gek op sporten, jij leest liever een boek. Tegenpolen trekken elkaar aan, toch? Als je lang met iemand samen bent krijg je de kans om van elkaar te leren en zo een betere versie van jezelf te worden. Natuurlijk hoef je niet alles hetzelfde te doen, maar hoe leuk is het als hij je leert om te genieten van een rondje hardlopen? Of als zij je inspireert om ook nú je huiswerk te maken in plaats van zondagavond om half 11?

3. Er is altijd iemand om te knuffelen
En een schouder om op uit te huilen, een arm om je heen als je het koud hebt.. Begrijpelijk dat je niet vierentwintig uur per dag samen bent, maar een mentale knuffel kan ook al schelen! Je weet altijd wie je kunt bellen als er iets spannends is gebeurd, wie je kunt appen als je even helemaal in de shit zit of wie je moet hebben om chocolaatjes te halen als je ongesteld bent.

4. Je hoeft je niet meer in te houden wat betreft wc-perikelen
Daarnaast maakt het niet zoveel uit als je een keer vergeet je benen te scheren, hoef je niet meer stiekem te doen over ongesteld zijn en schaam je je ook niet meer dood als je eens per ongeluk een scheetje laat waar hij bij is. Misschien is dit nog wel het fijnste aan lang samen zijn! Uiteraard betekent dit niet dat je niet meer je best voor elkaar doet, maar het zit gewoon zoveel lekkerder op de bank als je je buik niet meer hoeft in te houden. En als je eens bij hem om de pot zit om erachter te komen dat je ongesteld bent geworden kun je gewoon een gil geven. We like.

5. Je kent elkaars vrienden en familie
En kunt dus gezellige avondjes met elkaar houden! Hoewel quality time met je eigen vriendinnen ook heel belangrijk is kunnen jullie ook met een gemengde vriendengroep op pad. Ook voel je je niet meer ongemakkelijk bij de familie van je lover, je hoort er inmiddels helemaal bij! De ongemakkelijke eerste ontmoetingen met je schoonfamilie heb je allang achter de rug en iedereen kent je. Hoe relaxed?

6. Één blik is genoeg
Net als dat je met je beste vriendin vaak maar een blik nodig hebt, heb je dat nu ook met je lief. Je hebt samen een hoop meegemaakt en weet precies wat de ander bedoelt. En wat is er nou leuker dan zonder woorden de slappe lach hebben?

Natuurlijk kan het super leuk en goed zijn om ervaring op te doen met verschillende vriendjes of vriendinnen. Zo leer je immers veel over jezelf en over wie bij je past. Maar vergeet niet: als het goed is, is het goed. Zolang je bij elkaar wilt zijn moet je dat ook vooral doen, het betekent echt niet dat je een saaie muts bent! En voor iedereen die nog geen relatie heeft of dit totaal niet ziet zitten: no worries. Alles op z’n tijd en zoals moeders altijd zegt: op ieder potje past een dekseltje.

Heb jij al lang een relatie? Zo ja, herken je deze vraag?

LOVE dit artikel
2 meiden hebben deze blog geloved

Plaats een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook

4 reacties

 • 3 jaar geleden fleurdk

  Ik heb 1,5 jaar lang relatie, en ik vind dit super maar ook soms saai maar potenga pillen helpen wel

 • 3 jaar geleden Demi

  min vriendje en ik hadden van onze 13e tot onze 16e, daarna was het uit. en sinds kort is het weer aan. maar he voelt nog steeds van ouds

 • 3 jaar geleden Peace.

  @Leentjehhx

  Ik denk dat met een lange relatie bedoeld wordt dat je al jaren met iemand gaat... 10 weken is in mijn ogen erg kort. Maar het kan natuurlijk de start zijn van iets heel moois wat lang blijft.

 • 3 jaar geleden Leentjehhx

  Jhaa vandaag is het precies 10 weken met m'n vriend

 1. 1