Food

Zo kan jij op verschillende manieren genieten van watermeloen

We love summer! En welk fruit is er tijdens de zomer nou lekkerder dan watermeloen? Wij zeggen nu wel fruit, maar wist jij dat watermeloen eigenlijk een groente is? Wat maakt het ook allemaal uit. Watermeloen is té lekker en er zijn zoveel verschillende manieren om je watermeloen te eten. In dit artikel lees je de lekkerste watermeloenrecepten. Smullen maar!

1. Verander je watermeloen in een bak met watermeloenijs
Heb jij een ijsmachine? Schep dan het vruchtvlees uit de watermeloen, doe dit in de ijsmachine en serveer het later in het ‘omhulsel’ van de watermeloen. Heb je geen ijsmachine? Zorg dan dat je het vruchtvlees laat bevriezen en doe het hierna in de blender. Op deze manier heb je dus heerlijk zelfgemaakt ijs en het is ook nog eens super gezond.

2. Maak watermeloenhapjes
Watermeloen, komkommer en feta. Rare combinatie? Misschien wel, maar het is reuze lekker en zeker het proberen waard. Snijd de komkommer in plakjes en doe hetzelfde met de watermeloen. Leg een plakje komkommer neer en doe daar een plakje watermeloen op, doe er nog een plakje komkommer op en nog een stukje watermeloen. In principe is het hiermee klaar en maak je het geheel af met wat feta. 

3. Maak een watermeloen en tomaat salade
Je zou het misschien niet verwachten, maar dit is een goede combinatie. Girlscene’s Lisa heeft deze al meerdere keren klaargemaakt en het smaakt heerlijk. Je kan er nog allerlei extra’s aan toevoegen zoals ui, komkommer en sla, maar de basis van watermeloen en tomaat is al genieten! 

4. Gebruik het als aanvulling op een (fruit)salade
Heb jij nog koekvormpjes liggen? Heb je er wel eens aan gedacht om deze te gebruiken voor je fruit? Je kan bijvoorbeeld een hartjesvorm gebruiken voor je watermeloen. Je kan ook andere vormpjes en ander fruit gebruiken. Zo geef je je salade een leuke twist en een aantrekkelijk uiterlijk. Heb je vormpjes van letters? Dan zou je woorden kunnen spellen door middel van de letters. Zo geef je die persoonlijke draai aan je gerecht.

5. Maak een watermeloensmoothie
Deze is super leuk en helemaal als je het in een watermeloen serveert. Lepel het vruchtvlees uit de watermeloen en doe dit in een blender. Als het niet in één keer past kan je het beter in stapjes doen. Voeg vervolgens wat melk toe, een klein beetje zoetstof (suiker, stevia, honing) en wat chocolate chips voor de decoratie. Blend het geheel en doe het in de watermeloen, dit is vooral leuk als je de watermeloen door midden snijdt. Gebruik de chocolate chips als garnering, dit lijken dan net de pitjes van de watermeloen. Smullen maar!

6. Maak gegrilde watermeloen
Je kan tegenwoordig bijna alles grillen. Aangezien watermeloen officieel een groente is, is het dus ook zeker geschikt om te grillen. Het is een onverwachte manier om je watermeloen te eten, maar het is ook zeker het proberen waard. Eet het bijvoorbeeld met wat peper en zout. Durf jij dit aan?

7. Watermeloenijsjes op een stokje
Dit is misschien wel de gemakkelijkste van allemaal. Snijd de watermeloen in driehoekjes, doe een stokje aan de onderkant en leg het een paar uur in de vriezer. 

8. Zelfgemaakte watermeloensap, rechtstreeks uit de watermeloen
Wil jij indruk maken op je vriendinnen, vrienden, familie of wie dan ook? Maak dan een echte watermeloentap. Het klinkt misschien ingewikkeld, maar het is super easy om te maken. Snijd als eerste de bovenkant van de watermeloen af, dit kan je al op een creatieve manier doen, bedenk iets leuks! Schep vervolgens het vruchtvlees uit de watermeloen en mix dit met jouw favoriete (alcoholische) drankje. Mix dit goed samen. Maak vervolgens een gat waar je de tap in kunt doen, deze taps kan je vaak vinden bij groothandels of grotere supermarkten. Doe nu het watermeloenmixje in de watermeloen en je bent ready to go!

9. Maak watermeloenlimonade
Nog zo’n super simpel idee. Het enige wat je nodig hebt is limonadesiroop naar keuze, water, munt en het vruchtvlees van een watermeloen. Doe alles behalve de munt samen in een blender en serveer het in een glas. Doe vervolgens de munt er doorheen. Liever een alcoholisch drankje? Voeg dan wat wodka of tequila toe. 

Wat vind jij van deze receptjes? Zit er eentje tussen die jij zeker eens gaat proberen?

Bron, bron, bron, bron

Must reads 👀