5x de lekkerste cappuccino recepten voor thuis

Food door Jasmijn

Hier op de redactie van Girlscene zijn wij echte koffie lovers. De dag begint bij ons pas goed na een lekker bakje zwart goud. Hiervoor staan wij in de vroege morgen regelmatig in de rij voor ons favoriete drankje, maar al die capuccino’s, latté’s en macchiato’s gaan ons niet in de koude kleren zitten. Sterker nog, ze slaan een behoorlijke gapend gat in ons maandelijks budget. Hoe heerlijk wij koffie ook vinden, we investeren die centen liever in een paar nieuwe schoenen dan een bakkie pleur. Daarom hebben wij wat speurwerk verricht en vonden wij een aantal lekkere recepten die je gewoon thuis kunt maken.

Nutella cappucino
Ook wel de hemel in een beker. Koffie maakt de morgen al een stukje dragelijker voeg daar Nutella aan toe en opstaan wordt bijna een feestje. Helemaal leuk is dat je voor dit recept maar drie ingrediënten nodig hebt. Dit kan dus zelfs de grootste slaapkop.

Wat heb je nodig?
480 ml volle melk
Lepel Nutella
½ eetlepel espresso poeder

Wat moet je doen?
Doe de melk in een steelpannetje en zet deze op het vuur. Let wel op dat je de melk niet laat koken.  Voeg daarna de Nutella en espresso poeder toe en roer totdat deze is opgelost in de melk. Schenk de helft van het mengsel alvast in een kopje. Pak dan je melkopschuimer erbij en schuim de rest van de melk op tot je tevreden bent. Top je beker met Nutella koffie af met een heerlijk schuimlaagje. Goede morgen!

Bron

Vanille Cappuccino
Een zoete koffie zonder al teveel toevoegingen van suikers? Dan zit je met deze vanille cappuchino helemaal goed. Voor de nog niet zo doorgewinterde koffie drinkers is dit ook een lekker instapmodelletje;-)

Wat heb je nodig?
1 vanilliestokje
Melk
Koffie

Wat moet je doen?
Schraap een beetje van het vanille merg uit het stokje en doe deze bij de melk. Pak vervolgens de melk opschuimer erbij en maak van de melk een stevig schuim. Zet vervolgens koffie op de manier dat je dit normaal gesproken doet. Zorg er wel voor dat je een grote beker gebruikt. Lepel het vanillemelkschuim op de koffie en enjoy!

Bron

Stroopwafel Latte
Zit je diep met je neus in de studieboeken of kom je net uit school en kun je wel een oppepper gebruiken? This is it! Reken maar dat je na deze stroopwafel latté er weer helemaal tegenaan kunt.

Wat heb je nodig?
Stroopwafels
Caramel (Of bijvoorbeeld schenkstroop)
Melk
Koffie

Wat moet je doen?
Schenk een laagje van de stroop op de bodem van het glas. Pak de melkschuimer erbij en maak een stevige schuim. Maak vervolgens de koffie in het glas met de stroop en schenk de opgeklopte melk erbij. Versier de koffie met stukjes stroopwafel en giet daarna nog een beetje siroop over het geheel heen.

Bron

Chocolade cappuccino
Een bakje sterke koffie is niet voor iedereen weggelegd, maar met dit recept gaat zelfs de niet-koffie drinker uit zijn dak.

Wat heb je nodig?
Chocolade of bonbons
Melk
Koffie

Wat moet je doen?
Doe een blokje chocolade of bonbon op de bodem van de mok of glas. Gebruik de melkopschuimer om de melk luchtig op te kloppen. Maak de koffie in de beker en top deze af met het melkschuim. Eventueel kun je het melkschuim nog besprenkelen met een beetje cacao. Lekker!

template girlsceneKoopjes ontbreekt

 
 

Welk cappuccino recept ga jij als eerste uitproberen?