Lifestyle

9 geheimen van iemand die nooit te laat komt

5

Tien minuten lang snoozen, vervolgens te laat je bed uit stappen en hierdoor veel te laat aankomen op je afspraak. Of het nou een afspraak met je vriendinnen, een date met die leuke jongen of een belangrijke les op school is; te laat komen is meestal niet echt leuk. Hoe doen mensen die altijd en overal keurig op tijd zijn dat toch? Hoe?! In dit artikel onthullen wij de geheimen van deze mensen.

Het kan natuurlijk wel een keer gebeuren dat je te laat komt, dat is helemaal niet erg, maar stel je voor dat je vrijwel altijd te laat komt. Dit kan voor jezelf heel vervelend zijn, maar denk ook eens aan diegene bij wie je te laat komt. Als je een afspraak maakt met je vriendinnen vinden zij het misschien wel vervelend als je, alweer, te laat bent. Pas deze geheimen toe in je eigen leven en de tijd wordt je beste vriend.

1. Maak je ontbijt van tevoren
Ontbijt maken kan heel tijdrovend zijn in de ochtend. Maak daarom je ontbijt al de avond van tevoren. Heb je geen zin om 's avonds nog aan de slag te gaan voor je ontbijt? Er zijn heel veel recepten die je bijvoorbeeld in het weekend kan maken en waar je de hele week mee kunt doen.

2. Laat social media even wachten
Nog even snel je Instagram checken voor je de deur uitgaat? 'Even' verandert bijna altijd in een paar minuten. Social media is hartstikke leuk en dit heb je soms ook echt even nodig, maar bewaar dit voor de momenten dat je er ook daadwerkelijk tijd voor hebt. Voor als je aan het wachten bent bij de huisarts bijvoorbeeld. ;-)

3. Plan je tijd slim en ruim in
De kans is groot dat de kapper weer uitloopt of dat je lang moet wachten bij de huisarts. Deze dingen gebeuren vaker en probeer hier dus rekening mee te houden qua planning. Plan bijvoorbeeld 15 minuten extra voor deze afspraken zodat je iets meer speling hebt. 

4. Bepaal zondag al je outfits voor de gehele week
Dit is misschien niet voor iedereen weggelegd, maar hoeveel tijd zou dit wel niet kunnen schelen! Bepaal zondag wat je de rest van de week aan gaat trekken. Leg vijf verschillende outfits klaar, maar pas wel op dat je dan niet 's ochtends twijfelt tussen deze outfits. ;-) Is deze uitdaging iets te groot voor jou? Deel de week dan door midden en plan je outfit 3/4 dagen vooruit. 

5. Zet een timer voor je make-uproutine
Zorg voor een deadline in de ochtend. Zet bijvoorbeeld een timer op je telefoon zodat je maximaal 10 minuten met je make-up bezig bent. Ben je na deze 10 minuten niet klaar, stop dan wel meteen. Bedenk voor de volgende keer bijvoorbeeld een andere, kortere make-uproutine zodat je die 10 minuten grens wel met succes bereikt.

6. Do the math! Gebruik de 40 procent regel
Denk jij dat je 's ochtends 30 minuten de tijd nodig hebt? Think again. Gemiddeld heb je 40 procent meer tijd nodig dan je denkt. Als je weet dat je meer tijd nodig gaat hebben dan kan je hier rekening mee houden! 

7. Begin de ochtend niet gehaast
Wanneer je in de ochtend al moet haasten dan is de kans groot dat dit je de hele dag zal achtervolgen. Blijf rustig en plan je tijd 's ochtends goed in. Denk dus ook aan de 40 procent regel van hierboven. Als je 's ochtends ruim op tijd de deur uit gaat en op schema loopt zal de dag ongetwijfeld rustiger verlopen. 

8. Zorg dat je altijd genoeg benzine in je auto hebt
Ben jij zo iemand die echt tot het randje gaat als het om bezine gaat? En dan bedoelen wij het randje als die bijna leeg is, niet als je net getankt hebt. ;-) Zorg ervoor dat je niet zonder benzine langs de kant van de weg komt te staan, houd je benzinepijl altijd op minimaal een kwart. Zo weet jij in ieder geval zeker dat je het qua benzine makkelijk gaat redden.

9. Creëer een bakje of een haakje voor je sleutels
Spendeer je elke dag ongeveer 5 minuten, of zelfs meer, met het zoeken naar je sleutels? Zorg dan voor een vaste plek waar je jouw sleutels elke dag weer opbergt. Een bakje of een haakje bij de deur kan handig zijn. Je komt binnen, je doet je sleutels in het bakje of aan de haak, en als je weer weg wilt dan liggen ze er weer. Grootste uitdaging? De sleutels überhaupt in het bakje of op het haakje krijgen. Zorg dat je hier een routine van maakt.

In dit artikel vind je ook nog een aantal leuke tips!

Kom jij vaak te laat? Heb jij nog handige tips voor laatkomers?

Bron, bron

LOVE dit artikel
1 meid heeft deze blog geloved